Ludi pivski zakoni

1683

Koliko je dobro popiti hladno pivo po vrućem vremenu znaju svi pivoljupci, no nije svuda jednostavno popiti pivo kada i gdje želite. Evo nekih primjera:

U Coloradu je zabranjeno prodavati pivo na dan izbora. U toj je državi protuzakonito i jahati konja u pijanom stanju.

U Nigeriji je zabranjen uvoz piva, kao i njegova proizvodnja. Ali ako ga negdje ipak nađete ili kupite, možete ga slobodno popiti, ali samo ako ste stariji od 18 godina.

U ovoj američkoj državi Nebraska važi nekoliko neobjašnjivih zakona vezanih za pivo, između ostalog i taj da je nelegalno prodavati pivo na privatnom posjedu, ako pritom ne pripremate lonac variva.

Na Aljasci je zabranjeno davati pivo losu, vjerojatno zato što ne podnose alkohol. Međutim, u Ohiju je sasvim u redu podijeliti pivo s ribom, pod uvjetom da je ne napijete.

U Kentuckyu je protuzakonito je poslati nekom pivo na dar. Kazna? Do pet godina zatvora!

Ne smije se sjediti na rubu pločnika u St. Louisu i popiti pivo iz kante. U gradu Natchezu zabranjeno je davati pivo slonovima.

U New Hampshireu barovi i restorani smiju poslužiti pivo samo mušteriji koja sjedi.
Planirate li sa suprugom u krevetu u Iowi popiti pivo kako biste se opustili, vodite računa da ne popijete više od tri gutljaja, jer vam u suprotnom prijeti novčana kazna.

U Škotskoj se svi zakoni vezani za alkohol shvaćaju vrlo ozbiljno, uključujući i onaj da pijana osoba ne može biti u vlasništvu krave.

Svojevremeno je u Teksasu bilo protuzakonito imati enciklopediju Britannica jer se u njoj mogao naći recept za proizvodnju piva kod kuće.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime