Mala Solina – održana komemoracija i sjećanje na žrtve u Domovinskom ratu

1091

Jučer je u Maloj Solini održana komemoracija i sjećanje na žrtve u Domovinskom ratu, ali i stradalima u Drugom svjetskom ratu od 1941 do 1945 godine.

Godina dana je prošla od otkrivanja spomen obilježja u Maloj Solini, a spomen na žrtve ove nedjelje ponovno je okupio raseljene žitelje Gline i okolice u Maloj Solini, u selu koje se nalazi na pola puta između rijeka Gline i Kupe. Usred sela stoji velebno spomen obilježje kojeg su mještani podignuli svim stradalima u Domovinskom ratu, ali i stradalima u Drugom svjetskom ratu od 1941. do 1945. godine.

Prije Svete mise, vlč. Ivica Mađer predvodio je molitvu za sve poginule pred spomen-križem i ispisanim imenima stradalih Solinjana u Drugom svjetskom i u Domovinskom ratu, a potom su položeni vijenci i upaljene svijeće.

I danas smo se poklonili svim našim žrtvama, odali smo im počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i to je naša trajna obveza, rekao je predsjednik Zavičajnog kluba Mala Solina Enes Dujmić.

Komemoraciji, koju je u Maloj Solini organizirao zavičajni klub Mala Solina, nazočili su župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević.
Nažalost, uvijek nam listopad donosi tugu, svake godine u ovo vrijeme sjećamo se rata, a taj rat ostvio je duboke tragove u svim naseljima u kojima su živjeli Hrvati, između ostalog, rekao je župan SMŽ Ivo Žinić.

Naša moralna obveza i uvijek će to tako biti je ta da se dostojno poklonima svim žrtvama iz Domovinskog rata, rekla je predsjednica Gradskog vijeća grada Gline dr. Sanja Štingl Vlašić

I ovogodišnju komemoraciju organizirao je Zavičajni klub Mala Solina, a nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća, sveto misno slavlje predvodio je vlč. Ivica Mađer, upravitelj Župe Sv. Ivana Nepomuka u Glini i nekadašnji glinski kapelan, sadašnji upravitelj Župe u Ilovi kraj Kutine vlč. Dražen Lauc.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime