Maloljetnici pod utjecajem alkohola na autocesti bježali policiji

Obojica 17-godišnjaka su uhićena, te su zbog počinjenih prekršaja sljedećeg dana dovedeni na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda

439
Foto: ilustracija

U petak, 12. ožujka oko 19.20 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, policijski službenici su pokušali zaustaviti osobno vozilo karlovačkih registracija koje se kretalo iz smjera Zagreba i koje se po naredbi nije odmah zaustavilo, već je naknadno zaustavljeno na području Lipovljana, obavijestili su iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

U trenutku zaustavljana, na vozačevom mjestu je zatečen 17-godišnjak koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola od 0,63 promila te nije koristio sigurnosni pojas. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prije zaustavljanja, navedenim vozilom upravljao drugi 17-godišnjak, također prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,59 promila. Obojica 17-godišnjaka su uhićena, te su zbog počinjenih prekršaja sljedećeg dana dovedeni na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji im je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana uz uvjet na godinu dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime