“Manje oružja, manje tragedija!” Predajte svoje ilegalno oružje bez sankcija

214
Foto: Ilustracija

Manje oružja, manje tragedija“ – preventivna je kampanja u svrhu sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija.

U svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te podizanja opće sigurnosti, policija surađuje s predstavnicima lokalne uprave i područne samouprave na razini županija, gradova i općina, ravnateljima obrazovnih ustanova, braniteljskim udrugama, organizacijama civilnog društva i drugim angažiranim društvenim subjektima kako bi se građane upozoravalo na opasnosti od zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava te improviziranih sredstava kućne izradbe.

Kampanja djeluje još od 2007. godine, a gosti naše emisije policijski službenik za prevenciju Ravnateljstva policije Mario Salopek i policijski službenik za prevenciju PU sisačko-moslavačke Srećko Pejnović, smatraju kako je kampanja urodila plodom te su iznijeli brojke o povratu, kao i sve ostale važne, korisne i, mogli bi reći, utješne informacije. Također policijski službenik za prevenciju PU sisačko-moslavačke Srećko Pejnović istaknuo je kako se broj vraćenog oružja, eksploziva i slično, uvelike povećao na području SMŽ, u periodu od razornog potresa do danas.

Pogledajte cijeli razgovor u video prilogu koji vam ovdje donosimo:

Web stranica kampanje sa svim informacijama o Kampanji kao i uputama i savjetima za građane o dragovoljnoj predaji ilegalnog oružja: manje-oruzja-manje-tragedija.hr

Facebook stranica Kampanje: https://www.facebook.com/Manje-oru%C5%BEja-manje-tragedija-101855678364946/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime