Ministar državne imovine Goran Marić podnio je danas neopozivu ostavku na tu funkciju rekavši kako ju podnosi “u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine”, prenosi Hina.

Pisana ostavka premijeru Andreju Plenkoviću “Ne mogu podnijeti neviđeni medijski udar na sebe i obitelj”

“Ustvrđujem da Ministarstvo državne imovine, od samog utemeljenja, niti jednog dana nije radilo u mirnim i nesmetanim okolnostima. Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine”, navodi Marić u ostavci, a prenosi Hina.

O tome kojim se sve “ljulja stolica” pisali smo proteklog tjedna.

Brojne malverzacije; stanovi, apartmani, sumnjive kupuprodaje

Podsjetimo, sada već bivšeg ministra Marića mediji su sumnjičili zbog poslova s nekretninama, konkretno kupoprodaje stanova te ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. Marića je počeo provjeravati i Uskok nakon saznanja o tome kako je Marić došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

Jutarnji list navodi kako je u svibnju ove godine tvrtkama koje se dovode u vezu s njegovim bivšim šefom Željkom Udovčićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi Marićev sin, prodao više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u Dubrovniku u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, i to po cijeni nešto višoj od pet milijuna kuna.

Također, pojavile su se i sumnje na malverzacije oko apartmana kod Biograda. Naime, Marićeva supruga kupila je apartman kod Turnja od vlastite bivše tvrtke Scientia i to pet mjeseci nakon što su Marići tu bivšu tvrtku “poklonili” poduzetniku i Marićevom prijatelju Zvonku Šariću. Marić u imovinskoj kartici 2014. godine navodi kako je tržišna vrijednost te nekretnine 180 tisuća kuna. Isti apartman prodan je 2017. godine za 390 tisuća kuna.

Reakcije pristižu

Komentirajući ostavku ministra državne imovine Gorana Marića, glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas je izjavio da bi najbolja i najpravednija rekonstrukcija Vlade bila novi izbori.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja poručio je kako je to iznuđen potez, a da pritom javnost nije dobila odgovore na pitanja o mogućoj korupciji.

 

Plenković danas odlučuje tko odlazi, a tko ostaje

Plenković bi navodno danas trebao odlučivati o novim članovima Vlade, a na pitanje kada će objaviti nova imena kratko je novinarima odgovorio kako će reći tko su novi ministri kada on kaže da je vrijeme za to.

Oporba nezadovoljna

Podsjetimo, kao što smo i ranije pisali, oporba traži još minimalno tri smjene; smjenu Gabrijele Žalac, Milana Kujundžića te Marka Pavića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime