Pritisak javnosti ne popušta, hoće li Plenković izgubiti još jednog ministra

517

Medijska kuka i motika ovih se dana obrušila na sada već bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića. Premijer Andrej Plenković munjevito je jučer odreagirao, sastao se s Kuščevićem, te je potom izjavio kako je prihvatio njegovu ostavku na mjesto ministra uprave i na mjesto političkog tajnika stranke.

Osim medija, HDZ-ov koalicijski partner HNS još je prije 10 dana rekao kako će zbog novonastalih okolnosti predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića, te je odmah jučer u svom priopćenju pozdravio njegovu ostavku i poručio kako nitko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost.

Muke po Lovri sada su završile, Premijer se odrekao ministra Kučevića, vladajući su uspjeli postignuti kompromis, ali ima tu još nagomilane negativne energije. Naime, u javnosti se također šuška da se stolica ljulja još jednom ministru koji se brani da nije ostvario osobnu materijalnu korist u obnovi crkvene imovine. Ako Plenković i to proguta, hoće li to biti okidač za razvod političkog braka ili će to biti samo još jedan niski udarac ispod pojasa.

Izgledi da se situacija smiri, ne naziru se, iz pozadine i dalje se diže galama, Mirando Mrsić je na svom fejsu poručio “kada bi Kuščević bio jedini!? Ostavku trebaju dati i Žalac, Pavić, Tolušić, Goran Marić. Ova nekretninska vlada treba otići. Vrijeme je da Plenković podnese ostavku i da najnesposobnija vlada u povijesti Hrvatske nestane. Dosta je bilo! Izbori su jedina opcija za Hrvatsku! Odlazite i prestanite mučiti Hrvatsku!

Bilo kako bilo, hladni rat još nije gotov, do izbora je daleko, ali, ako ima interesa onda ima i načina za dogovor, sve zavisi što je ulog, nacija ili pojedinačna osobna egzistencija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime