Marijana Petir na HDZ-ovoj listi

780

Donedavna europarlamentarka i saborska zastupnica u dva mandata Marijana Petir izaći će kao nezavisna zastupnica na listi HDZ-a u šestoj izbornoj jedinici.

Nakon što su iz HDZ-a objavili nositelje lista, potvrdili su i da će se Marijana Petir naći na listi za šestu izbornu jedinicu koja pokriva njenu rodnu Sisačko-moslavačku županiju te dio grada Zagreba i Zagrebačke županije.

–  Da, Marijana Petir bit će na našoj listi! Idemo po pobjedu, iza sebe imamo neupitna postignuća – zdravi rast, uspješno upravljanje krizom, povećanje zaposlenosti i plaća, sigurnost i stabilnost, nikad snažniji međunarodni položaj. Čvrsto sam uvjeren da će naši sugrađani honorirati sve dobro što smo napravili, stoji u objavi na službenoj stranici HDZ-a.

VEZANE VIJESTI
MILIJAN BRKIĆ 'Bernardić nikad neće postati hrvatski premijer!'

Životopis Marijane Petir

Na izborima za Europski parlament 2014. godine 42 683 građana Republike Hrvatske izabralo je svojim preferencijalnim glasom Marijanu Petir za svoju zastupnicu u Europskom parlamentu.

Marijana Petir rođena je u Kutini 4. listopada 1975. godine. Područnu školu završila je u Grabričini, osnovnu u Velikoj Ludini, a XII. gimnaziju u Zagrebu. Završila je studij biologije i ekologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kao i studij teologije na Institutu za teološku kulturu laika Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem je završila i poslijediplomski studij iz menadžmenta neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja.

VEZANE VIJESTI
Zastupnici Petir dodijeljeno najviše svjetsko makedonsko priznanje „Makedonski senator“

Bila je predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije, obnašala je dužnost zamjenice župana u Sisačko-moslavačkoj županiji te saborske zastupnice u dva saziva, a bila je i predsjednica Kluba zastupnika HSS-a, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora, te članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe te Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske – Europske unije. Kao predstavnica Hrvatske biskupske konferencije Marijana Petir je bila vanjska članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora, a volonterski je vodila Ured za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije.

Marijana Petir vodila je antinuklearnu kampanju u Hrvatskoj kojom je spriječena gradnja odlagališta nuklearnog otpada na Moslavačkoj gori, a organizirala je i kampanju kojom je Hrvatska proglašena zemljom slobodnom od genetski modificiranih organizama. Aktivno je uključena u sve inicijative usmjerene zaštiti života, ljudskog dostojanstva i obitelji.

VEZANE VIJESTI
Plenković o imovinskoj kartici Krstičevića: Ne djeluje dramatično

U Europskom parlamentu Marijana Petir zalagala se za razvoj hrvatskog sela i dobrobit malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zaštitu okoliša i promociju tradicionalnih i općeljudskih vrijednosti.

Poznata je po tome što se, između ostaloga, zalaže za slobodnu nedjelju koju smatra danom za obitelj.

Važno je istaknuti i da je dobitnica EU Oskara u kategoriji poljoprivrede, ruralnog razvoja i ribarstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here