Matić najavio novi pravilnik o korištenju kuće za ratne vojne invalide

317

Nakon medijskih napisa da predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) 1. skupine, Đuro Glogoški, ne spava u prosvjedničkom šatoru branitelja u Savskoj 66, nego u državnoj kući u Zaprešiću, kojom se smiju koristiti samo ratni vojni invalidi koji u Zagreb dolaze na liječenje, reagirao je ministar branitelja Fred Matić izjavivši u subotu da će već sljedeći tjedan staviti izvan snage taj sporazum iz 2007., i napisati novi pravilnik.

Ministar se osvrnuo i na jučerašnji pokušaj samospaljivanja jednog muškarca u prosvjedničkom šatoru branitelja u Savskoj 66.

“Sada ćete vi u medijima reći da je on priprijetio da će se zapaliti, a nećete reći da gospodin Glogoški bespravno već pet mjeseci koristi kuću u državnom vlasništvu. Pa to je nevjerojatno i skandalozno samo po sebi! Ja ću već sljedeći tjedan staviti izvan snage taj sporazum koji je potpisan 2007., i napisati novi pravilnik, prema kojem će tu kuću koristiti svi 100-postotni hrvatski ratni vojni invalidi, njih 478”, kazao je ministar Matić za HTV.

Kuća u Zaprešiću namijenjena je 100-postotnim HRVI koji dolaze u Zagreb na zdravstvene preglede i potpuno je prilagođena potrebama 100-postotnih invalida, a Ministarstvo branitelja je održava. Đuro Glogoški, kao predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI I. skupine ima ključ, dok Ministarstvo branitelja ima drugi ključ, navode mediji. Kuću u Zaprešiću, dodaju, invalidima Domovinskog rata darovao je bivši vlasnik.

Prosvjednici iz Savske: kako spava ministar branitelja koji vrijeđa svoje branitelje ?

Na te medijske napise reagirali su priopćenjem prosvjednici iz Savske 66.

“Doista, ovih dana se pitamo gdje i kako spava Fred Matić, kako spava ministar branitelja koji vrijeđa i ponižava svoje branitelje, svoje invalide? Kako spava ministar kojemu je važnija fotelja od života branitelja, i čija je invalidnost po osnovi PTSP-a dvostruko veća nego što to zakonske regulative propisuju?”, navode iz Zbora udruga veteranskih hrvatskih gardijskih postrojba i Udruge specijalne policije.

“Fred Matić i njegova moralna vertikala Zoran Milanović od početka prosvjeda plaćaju PR agencije koje smišljaju raznorazne kampanje u svrhu medijskoga linča hrvatskih branitelja, a posebno su se usmjerili na linč 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata. Ljutnja i mržnja usmjerena prema invalidima svoje ishodište nalazi u činjenici da se hrvatski ratni vojni invalidi nisu dali potkupiti”, kažu u priopćenju predsjednik Zbora udruga veterana Dražimir Jukić i predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm, dodajući kako su ministar branitelja i premijer “na početku prosvjeda pokušali svojim političkim trgovinama kupiti 100-postotne hrvatske ratne vojne invalide, no oni su ih odbili”.

Muškarac se pokušao zapaliti u prosvjedničkom šatoru u Savskoj

Jučer oko 13 sati nepoznati 48-godišnji muškarac je u prosvjedničkom šatoru u Savskoj 66, gdje hrvatski branitelji prosvjeduju već 161 dan, prijetio da će se zapaliti, no u tome ga je pravodobno spriječila policija.

U zagrebačkoj policiji kažu da muškarac nema nikakvih ozljeda.

(Hina)

Foto: FAH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime