Ministar Beroš obišao Sisačko-moslavačku županiju

U Sisku je obišao obnovu bolnice, u Hrvatskoj Kostajnici javnozdravstvenu akciju

206

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je u petak, 24. studenoga Sisačko-moslavačku županiju.

U sjedištu županije održao je operitavan, konstruktivan i kvalitetan sastanak s vodstvom Županije, potvrdio je župan Ivan Celjak:

“ Razgovarali smo i o primarnoj i o sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, razgovarali smo o prevenciji koja je iznimno važna vezano uz pružanje zdravstvenih usluga. Sisačko-moslavačka županija već nekoliko mjeseci provodi projekt Županijski kutak zdravlja, a putem tog projekta opremili smo jedan kombi u kojem se nalazi medicinsko i nemedicinsko osoblje i obilazimo ruralna područja Sisačko-moslavačke županije, gdje se pružaju usluge osnovne zdravstvene zaštite i upućuju se naši sugrađani na daljnju obradu, ako je ona potrebna. Razgovarali smo o poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga, osobito u ruralnom području, razgovarali smo o budućim projektima koje planiramo realizirati poput mobilnih ljekarni i mobilnih ambulanti koje će sigurno doprinjeti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana na ruralnom području. Naravno da je obnova prioritet, to je najvažnija tema o kojoj smo razgovarali. Sisačko-moslavačka županija uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i naravno resnog ministarstva zdravstva obnavlja brojne objekte iz područja zdravstva. ”

Celjak je spomenuo kako je Sisačko-moslavačka županija kao jedini korisnik sredstava Fonda solidarnosti nabavila suvremenu medicinsku opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura, čime će sisačka bolnica moći pružati najkvalitetnije zdravstvene usluge.

Ministar Beroš je u pratnji župana Ivana Celjaka i ravnatelja Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” Sisak Tomislavom Dujmenovićem obišao bolnicu u kojoj Županija provodi cjelovitu obnovu u potresu oštećenih zgrada:

“Zaključno sam impresioniran onim što vidim, a isto tako treba spomenuti da su Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo u zdravstvenu infrastrukturu i općenito u zdravstvo uložila u ovom mandatu više od 100 milijuna eura, od toga 70 milijuna za obnovu i ostaao sredstva su uložena u mecinsku opremu.”

Dodao je kako vjeruje da će Sisak, s obzirom na blizinu Zagreba, postati destinacija koja će privlačiti mlade, koji će ovdje učiti, što je posebno važno za dostupnost primarne zdravstvene zaštite.

Ministar je zahvalio svima koji doprinose obnovi od potresa.

Beroš se nakon Siska uputio u Hrvatsku Kostajnicu gdje je zahvalio specijalistima i sagledao rezultate njihove javnozdravstvene akcije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime