Moslavina uz Lenarta

388

U prepunoj dvorani restorana Dunja u Kutini okupili su se u subotu 31.10.2015. godine HSS-ovci iz Kutine i Popovače kako bi dali podršku svom kandidatu za Hrvatski sabor Željku Lenartu. Podršku mu je dala i rođena Moslavka, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir koja je rekla da je ovo prilika da Moslavina opet dobije svog zastupnika te je pozvala sve okupljene da 8.studenog na listi broj 3. zaokruže broj 13. ispred Lenartovog imena. Petir je rekla da Lenart voli Moslavinu i da je spreman raditi da Moslavke i Moslavci žive bolje, za razliku od onih koji danas vladaju a koji do svog naroda ne drže i još k tome su toliko lijeni da nisu u stanju povući niti novac koji im stoji na raspolaganju iz fondova EU.
Željko Lenart je predstavljajući svoj program posebno se osvrnuo na teške uvjete života na selu i katastrofalno stanje u poljoprivredi. Rekao je da na svom imanju proizvodi povrće i ratarske kulture na površini od 30 ha i da se svakodnevno susreće sa problemima koji danas muče poljoprivredne proizvođače od toga da im velike tvrtke, te nakupci i prekupci diktiraju otkupnu cijenu poljoprivrednih proizvoda, do toga da se Ministarstvo poljoprivrede prema poljoprivrednicima odnosi maćehinski. „Nas čuvare hrvatskog sela i proizvođače hrane tretira se u našoj državi kao građane drugog reda i kao manje vrijedne i to se mora promijeniti!“, rekao je Lenart i dodao da će kao zastupnik u Hrvatskom saboru učinit sve što je potrebno da svaki poljoprivrednik može dobiti pravednu cijenu za svoj proizvod, te pošteno živjeti od svoga rada zajedno sa svojom obitelji. „To je moguće ostvariti suzbijanjem nepoštene trgovačke prakse i boljom organizacijom tržišta poljoprivrednih proizvoda, udruživanjem poljoprivrednih proizvođača i njihovim zajedničkim nastupom na tržištu. Založit ću se za smanjenje PDV-a na repromaterijal i na hranu, jer ćemo na taj način postići cijenu proizvoda s kojom ćemo moći pokriti svoje troškove, zaraditi za pristojan život i imati zadovoljne kupce i potrošače“, rekao je Lenart.
Osvrnuo se je i na kutinskog diva „Petrokemiju“ i rekao da o poslovanju te tvrtke ovise mnogobrojne obitelji u Kutini kao i poljoprivrednici diljem Hrvatske te da buduća Vlada mora garantirati pravovremenu i cjenovno prihvatljivu opskrbu plinom te tvornice kao i osigurati stabilnost te tvrtke.
Željko Lenart će biti jedini poljoprivrednik u Hrvatskom saboru što je pokazala i analiza kandidacijskih lista koju je proveo Hrvatski seljački savez, stoga je podršku Lenartu u njegovom rodnom gradu u ime svih poljoprivrednika izrazio i Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza. Zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević rekla je da izborom nove Vlade i izborom Željka Lenarta u Hrvatski sabor dobivamo poveznicu s našom zastupnicom u Europskom parlamentu Marijanom Petir koja se tamo lavovski bori za poljoprivrednike i njihova prava. U ime načelnika iz redova HSS-a podršku Lenartu uputila je Klementina Karanović, načelnica Općine Majur a u ime hrvatskih branitelja Milan Herceg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here