Na sunjskom pašnjaku ponovo ustrijeljene dvije kobile

1329

Još dva konja, odnosno kobile ustrijeljene su proteklog vikenda na pašnjaku kod Bobovca nedaleko Sunje, a vlasnik ubijenih konja navodno je ponovno Zagrepčanin Zlatko Ovanin, kojega tamošnji poljoprivrednici već dulje vrijeme optužuju da uopće ne brine o konjima koji im čine veliku štetu na usjevima.

 Vlasnik konja štetu zbog ubijenih kobila, pasmine hrvatski hladnokrvljak u dobi od četiri i sedam godina, procjenjuje na 20.000 kuna, a u sisačko-moslovačkoj policiji u utorak kažu da tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojega su podnijeli kaznenu prijavu.

VEZANE VIJESTI
Sve bogatija državna konjogojska izložba u Sunji

Neslužbeno se doznaje da je vlasnik ubijenih konja zagrebački konjogojac Zlatko Ovanin, koji je već imao brojnih problema i sukoba s mještanima Bobovca, Crkvenog Boka i Strmena u sunjskoj Posavini. Oni ga, naime, optužuju da na slobodnoj ispaši ima oko 150 konja, koje navodno drži samo zbog poticaja, ali o njima uopće ne brine. Budući da konji nisu ograđeni, odlaze na njive i u vrtove, čineći poljoprivrednicima golemu štetu. U nekoliko je navrata na teren dolazila i inspekcija, ali problem još nije riješen.

VEZANE VIJESTI
Filmska potjera: policija hvatala odbjegle konje autobusom!

“Već 15 godina imamo problem s konjima na slobodnoj ispaši, koji nam uništavaju usjeve. U nekoliko su mi navrata uništili pšenicu i više je nije isplativo uzgajati. Kada se žalimo, vlasnik Ovanin tvrdi da to nisu njegovi konji, ali kada neki bude ubijen, odmah se javlja sa zahtjevom za naknadu štete”, kaže poljoprivrednik Josip Mačak.

Ovanin je dosad odbacivao sve optužbe da ne brine o konjima, istaknuvši da konji ne mogu biti ograđeni zbog mogućih poplava pašnjaka.

VEZANE VIJESTI
Filmska potjera: policija hvatala odbjegle konje autobusom!

Samo prošle godine na polju je, također vatrenim oružjem, ubijeno devet konja u njegovu vlasništvu. Iako počinitelj nije pronađen, pretpostavlja se kako su konji žrtve osvete ogorčenih mjesnih poljoprivrednika.

Izvor: Hina

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here