Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sastala se 22.lipnja 2016. u Bruxellesu s Thierry de l’Escaille, glavnim tajnikom Organizacije europskih zemljoposjednika (ELO) s kojim je razgovarala o stanju u održivoj poljoprivredi, gospodarenju poljoprivrednim zemljištem te pčelarstvu.

Petir je tijekom razgovora istaknula važnu ulogu poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava u očuvanju ruralnog prostora te je rekla da im za proizvodnju hrane, pristojan život i zaradu te školovanje njihove djece treba poljoprivredno zemljište kao osnovni resurs. Naglasila je važnu ulogu pčela i pčelara u očuvanju biološke raznolikosti i cijelog prehrambenog lanca te je podržala projekt Europska pčelarska nagrada.

VEZANE VIJESTI
Gradu Petrinji dodijeljena nagrada "Gradovi za jednakost"

I ove godine „Organizacija europskih zemljoposjednika” (www.elo.org) te Udruga inovatora i proizvođača Europskih poljoprivrednih aparata (CEMA) (www.cema-agri.org) provodi natječaj za Europsku pčelarsku nagradu s ciljem promocije zajedničkih rješenja u korist biološke raznolikosti i unapređenja dobrobiti oprašivača.

U 2016. godini Europska pčelarska nagrada dodijelit će se projektima koji će se fokusirati  na sljedeće dvije kategorije:

Kategorija 1: „Prakse upravljanjem zemljištem”

Kategorija 2: „Primjena inovativnih tehnoloških rješenja”

Za svaku kategoriju dodijelit će se nagrada u iznosu od 4000 eura.

VEZANE VIJESTI
Postignut dogovor o suzbijanju nepoštene trgovačke prakse koji štiti sve poljoprivrednike EU

Europska pčelarska nagrada dodijelit će se poljoprivrednicima, zemljoposjednicima, istraživačkim institutima, akademskim i privatnim organizacijama koja razvijaju izvanredne i inovativne projekte za zaštitu pčela i druge oprašivače u poljoprivrednom okružju.

Osim nagrade, dodijelit će se i priznanje te će pobjednički projekt biti promoviran kroz ELO i CHEMA komunikacijske kanale.

Thierry de l’Escaille i Marijana Petir pozvali su sve zainteresirane iz Hrvatske koji zadovoljavaju uvjete natječaja da prijave svoj projekt slanjem prijavnice do 8. srpnja na ana.canomanuel@elo.org (Predmet: Bee Award Application) ili poštom na adresu – ELO, Rue de Trèves 67,B – 1040 Brussels.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here