Najbolji poslovi na planetu

224

Mnogi su nezadovoljni svojim poslom, a oni rijetki su zadovoljni, no i zadovoljnici bi mogli zaplakati kada saznaju kakvi sve poslovi postoje. Evo nekih:
Google je unajmio dvojicu mladih sretnika da se voze smiješnim triciklima po Francuskoj i to po mjestima koja su nepristupačna za automobil, zbog povijesnih znamenitosti. Taj tricikl je stvarno prizor za vidjeti. Ima štangu koja nosi devet kamera, GPS, računalo i generator. To je sve potrebno kako bi se glavni francuski grad poslikao trodimenzionalno i slike dodale na ulične karte gradova online servisa Google Maps.
Vozači koji nose bijele kacige i Google T-shirt majce posjećuju gradske znamenitosti poput Chateau de Versailles, zapadni dio Pariza, Jardin du Luxembourg te ostale teško pristupačne znamenitosti grada.
Tridesetčetverogodišnji Britanac Ben Southall pobijedio je na natječaju između 35 tisuća prijavljenih kandidata iz cijelog svijeta da bi plivao, istraživao i odmarao se na otoku Hamilton u sklopu otočja Velikog koraljnog grebena i svo to vrijeme mora pisati online blog u svrhu promocije otoka. Plaća mu je 111 tisuća funti na šestomjesečni ugovor, radno mjesto “Čuvar australskog tropskog otoka”. Kako bi mogao obavljati svoj posao “prisiljen” je živjeti u prekrasnoj vili s tri spavaće sobe i bazenom bez obveze plaćanja stanarine.
Studentica iz Birminghama dobila je posao iz snova, doslovno! Spavanje na poslu i povremeno drijemanje za radnog vremena više nisu problema za djevojku koja je odabrana da testira luksuzne krevete cijelih mjesec dana i još bude plaćena za to.
Roisin Madigan zarađuje blizu 10.000 kn po danu za spavanje u dizajnerskim krevetima. Posao je u sklopu istraživanja koje vodi specijalna tvrtka za izradu luksuznih kreveta. Roisin će svakodnevno od 10 do 18 sati svoje vrijeme provoditi u krevetu u tvornici u Edgbastonu i naravno o svojim iskustvima će voditi blog.
Tommy Lynch je zbog svog posla proputovao 40 kilometara, a sigurno mu zavidi svaki uredski namještenik bilo gdje u svijetu. Gospodin Lynch radi za hotelskog giganta kao tester vodenih tobogana. Ocjenjuje njihovu visinu, brzinu, količinu vode koja protječe, slijetanje u bazen na dnu tobogana i naravno sve sigurnosne aspekte. Lynch je testirao tobogane u Lanzaroteu, Mallorci, Egiptu, Turskoj, Costa Del Solu, Cipru, Algarveu, Dominikanskoj Republici i Meksiku.
Igrate li “World of Warcraft”? Ako igrate, igrate li dobro? Možete li sakupiti 200 zlatnika na sat i doći do 80. nivoa u roku dva tjedna? Ako je vaš odgovor da, onda se možete prijaviti na radno mjesto koje sanja otprilike 12 milijuna ljudi: WOW game tester! U stvari na Blizzardovoj stranici je otovoreno nekoliko radnih mjesta, većinom u WOW segmentu. Traže nekoliko game testera u odjelu kvalitete i zadovoljstva klijenata. Također traže i testere iz ne-engleskih govornih područja, pa spadate li u tu grupu možete se prijaviti. I da, od vas će se tražiti da minimalno četiri sata dnevno provedete igrajući “World of Warcraft”.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here