NAJEZDA KOMARACA U PETRINJI Najavljeno novo zaprašivanje

554

Nakon mjerenja krilatica , a zbog povećanog broja slijetanja (20 km u 15 min.), stručne ekipe tvrtke „EKO-DERATIZACIJA“ d.o.o. provesti će uništavanje komaraca na području koje obuhvaća potez Mošćenica-gradsko područje do Novog Selišta; prema jugu do raskrižja za Hrastovicu; prema Zagrebu do mosta za Brest Pokupski i prema zapadu iza stadion „Mladost“ cca 500 m prema bolnici i „Vili Gavrilović“ te vikend naselje „Vir“ u Nebojanu.

Uništavanje komaraca provesti će se hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, u ranim jutarnjim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

VEZANE VIJESTI
Gost Hat tricka bio je predsjednik NK Mladost Petrinja Neven Žužić

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca u vremenu od 4:00 – 10:00 sati

13.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 5:00 do 7:00 sati – ČETVRTAK

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatiti će sljedeća područja:

Potez Mošćenica – gradsko područje do centra, te prema jugu do raskrižja za Hrastovicu

14.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 5:00 do 7:00 sati – PETAK

VEZANE VIJESTI
Petrinja domaćin jednom od najcjenjenijih off-road natjecanja u Europi

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatiti će sljedeća područja:

Prema Zagrebu od mosta za Brest Pokupski, te prema zapadu iza stadiona ˝Mladost˝cca 500m prema bolnici i ˝Vili Gavrilović˝, te vikend naselje ˝Vir˝u Nebojanu.

SUZBIJANJE KOMARACA – SREDSTVO, METODA

Sredstvo: NEOPITROID PREMIUM (sintetski piretrin), kojeg ćemo primijeniti hladnim i ULV zamagljivanjem. Kao otapalo koristiti će se voda.
Suzbijanje odraslih komaraca (krilatica) na otvorenim površinama
Adulticidni tretman ćemo provoditi hladnim zamagljivanjem sa zemlje, s vozila u pokretu uz korištenje uređaja za hladno zamagljivanje (MOBILSTAR E) za aplikaciju insekticida.
Svi Izvoditelji stručno su osposobljeni za rad s opasnim kemikalijama, stručno se usavršavaju kroz Program trajne edukacije za izvoditelje obveznih DDD mjera, posjeduju osobne plastificirane identifikacijske iskaznice za ovlaštene Izvoditelje DDD mjera te imaju regulirane svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti radnika za poslove s posebnim uvjetima rada (rad s kemikalijama).

VEZANE VIJESTI
Održana konstituirajuća sjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine

U slučaju loših vremenskih prilika u planiranom terminu, akcija suzbijanja krilatica odgoditi će se do prvog sljedećeg povoljnog termina, o čemu ćemo poslati obavijesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here