Nakon obnove prometnica u mjesnim odborima asfaltira se u centru Velike Gorice

241

Obnova prometnica u našem gradu jedno je od prioritetnih pitanja, a gradonačelnik Krešimir Ačkar jutros je obišao tri ceste u samom centru Velike Gorice te još jednu na Podložnici. Ukupna vrijednost svih radova je malo manja od 570 tisuća eura.

– U užem centru našeg grada obilazimo nekoliko lokacija gdje se nastavlja s poboljšanjem i uređenjem komunalne infrastrukture, kazao je gradonačelnik u jutrošnjem obilasku dodajući kako stanari Podložnice već nekoliko mjeseci trpe prašinu u tom dijelku grada, no kako je to sve s ciljem poboljšanja infrastrukture.

-Uistinu možemo samo izraziti zadovoljstvo postavljanjem pravih kontura naših grada, a posebno zahvaljujem VG Komunalcu koji doista obavlja odličan posao, dodao je gradonačelnik Ačkar.

Radovi ispred Doma zdravlja Velika Gorica bit će dovršeni sredinom sljedećeg tjedna

Ispred Doma zdravlja, odnosno prijema Hitne službe, započelo je asfaltiranje dijela prometnice te je u planu obnova parkirnih mjesta, a vrijednost radova iznosi malo više od 40 tisuća eura.

Nakon dovršetka asfaltiranja i obnove ispred Doma zdravlja bit će nova cesta u sveukupnoj duljini od 415 metara te oko 6 metara (manje, više) za tri odvojena dijela, a parking mjesta bit će proširena. Planirani završetak radova je sredina idućeg tjedna što ovisi o vremenskim uvjetima.

Radićev odvojak, odnosno dio prometnice od Ulice Ivana Gorana Kovačića do Sisačke ulice, također je dobio novi asfalt u duljini 480 od metara te širini od 5,9 metara.

Vrijednost radova je odo 47 tisuća eura, a troškovima je izvršeno freziranje asfalta, postavljanje izravnavajućeg sloja, špricanje bitoemulzijom te ugradnja asfalta u debljini od 4 centimetra. S današnjim danom obavljaju se finalni radovi, odnosno postavlja horizontalna signalizacija nakon čega će se tim dijelom moći neometano prometovati.

Podložnica je dobila dio nove prometnice u duljini od 280 metara te dva odvojka u širini od 41+83 metara. Predsjednica Gradskog vijeća Hrvatski velikani Ivana Mlinar poprilično je zadovoljna svim obavljenim radovima na području Podložnice, a time i današnjim asfaltiranjem dijela prometnica.

– Zaista smo zadovoljni osluškivanjem potreba naših stanara, međutim, ono što nas i dalje muči je protok automobila i smanjeni kapacitet parkirnih mjesta. Morat ćemo pronaći neko rješenje u vidu naplate parkinga ili nešto sasvim drugo. No sve u svemu, zaista smo zadovoljni, kazala je Mlinar.

Na goruću problematiku nedostajanja parkinga te “gužvanja” prometa u tom dijelu gradonačelnik Ačkar je kazao kako je i to dobar pokazatelj jer to znači da je sve više stanara kojima je život u Velikoj Gorici i više no privlačan, te kako će se i to goruće pitanje vrlo brzo riješiti pronalaskom adekvatnog rješenja.

Podložnica je dobila 15 stupova javne rasvjete te 18 rampi za invalide

Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca, ispred izvođača radova kazao je kako je u prethodnih šest mjeseci bila u tijeku izgradnja prometnice u Podložnici te da su zadovoljni dovršetkom radova te postavljenom novom javnom rasvjetom koja će ujedno povećati sigurnost tijekom kasnih sati u tom dijelu grada. Postavljeno je 18 rampi za invalide te dva pješačka prijelaza.

Asfaltiranje dijela Branimirove ulice, od Zagrebačke ulice sve do Držislavove, asfaltirat će se dio prometnice u duljini od 200 metara te širini 6 metara. Radovi su započeli tijekom prethodnog tjedna, a planirani završetak je do sredine sljedećeg tjedna, ako vremenski uvjeti budu tako dozvoljavani.

Uz taj dio, asfaltira se i dio Branimirove od Držislavove pa sve do Zvonimirove ulice, a u tom potezu novi asfalt, uz bankine, postavit će se u duljini od 120 metara te 6 metara širine. Predviđen ukupni trošak radova na području Branimirove ulice je malo manji od 65 tisuća eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime