Natječaj za prijavu filmova za 8. Sisački ekološki filmski festival

252

SEFF – Sisački ekološki filmski festival, jedinstveni hrvatski putujući festival filma o zaštiti okoliša i održivom razvoju, osmu godinu otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015. godine.

SEFF je festival međunarodnog karaktera. Svrha Festivala je prikazivanje profesionalnih i amaterskih video i filmskih uradaka koji svojim sadržajem promiču ideje zaštite okoliša i održivog razvoja. Selektor festivala će stoga u festivalski program birati isključivo filmove tematski vezane uz zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Pri selekciji filmova žiri će prednost dati filmovima informativnog i edukativnog karaktera. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće.

SEFF je festival natjecateljskog tipa. Najbolji film festivala bira publika koja će film nagraditi Plaketom SEFF-a. Sisački ekološki filmski festival, zbog svog je putujućeg karaktera, osmišljen kao festival kratkog filma. U službenu konkurenciju SEFF-a ulaze filmovi čije trajanje ne premašuje 15 minuta.

Filmovi dulji od 15 minuta mogu se prijaviti za prikazivanje u neslužbenom dijelu programa na završnici u Sisku.

Filmovi se mogu prijaviti putem elektronske pošte na: [email protected]  te [email protected] ili na adresu:

Dom kulture“ Kristalna kocka vedrine“
n/p Daniel Pavlić,
Šetalište Vladimira Nazora 12
44 000 Sisak

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje filma i kratki opis. O odabiru filmova, svi će autori biti obaviješteni deset dana nakon završetka natječaja. Festivalski tim, zajedno s volonterima će na ekološko prihvatljivim prijevoznim sredstvima, biciklima, obići tridesetak mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove. Nakon službenog trajanja 8. SEFF-a, koji
će biti od 15. – 26. lipnja 2015., ovaj festival će tijekom godine, svojim gostovanjima posjetiti širu regiju u Hrvatskoj i izvan njenih granica. Osim edukativno-ekološkog karaktera, SEFF promovira i zdravlje te ekološki turizam.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime