NE PROPUSTITE Velika Gorica raspisala natječaj za učeničke i studentske stipendije

850
Ilustracija: Arhiva/gorica.hr

Izvrsne vijesti za srednjoškolce i studente stižu iz Grada Velike Gorice!

Grad je objavio natječaj za dodjelu Stipendije za školsku godinu 2019./2020., a pravo na stipendiju imaju redovni učenici trećeg ili četvrtog razreda srednje škole i redovni studenti druge ili više godine studija na području Republike Hrvatske.

Velika Gorica ukupno će podijeliti 50 stipendija. Od toga 30 stipendija namijenjeno je za uspjeh u školovanju – 15 učeničkih i 15 studentskih, i 20 stipendija prema socijalnom statusu – 10 učeničkih i 10 studentskih.

Kriteriji za osvajanje stipendije

Za ostvarivanje stipendije morate zadovoljiti propisane kriterije za uspjeh: morate biti redovni učenici trećeg ili četvrtog razreda srednje škole, odnosno redovni studenti druge ili više godine studija na području Republike Hrvatske, prosjek ocjena za prethodne dvije godine školovanja učenicima ne smije biti manji od 4,5 za svaku godinu posebno, kao ni studentima za svaku godinu posebno (za studente 2. godine preddiplomskog studija računa se samo prosjek prve godine studija), morate imati prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje 5 godina, biti državljanin RH, i ne smijete biti stariji od 26 godina.

Kriteriji za dodjelu stipendije prema socijalnom statusu

Morate biti redovni učenici trećeg ili četvrtog razreda srednje škole, odnosno redovni studenti druge ili više godine studija na području RH, prosjek ocjena učenicima i studentima (zadnje dvije godine) ne smije biti manji od 3,5 za svaku godinu posebno, morate imati prebivalište u Velikoj Gorici najmanje 5 godina, morate zadovoljiti najmanje jedan uvjet iz članka 23. Pravilnika o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija koji dokazuju potvrdama iz glave IV. Točke 2. ovog natječaja, morate biti državljanin RH i ne smijete biti stariji od 26 godina.

Visina stipendije

Velika Gorica u svom je proračunu izdvojila sredstva za 12 mjeseci, od 1. rujna 2019. godine. Učeničke stipendije prema socijalnom statusu i uspjehu u školi iznose 500 kuna mjesečno, a studentske stipendije prema uspjehu i socijalnom statusu iznose 1.000 kuna mjesečno.

Prijava na stipendiju

Prijavni obrazac potrebno je popuniti čitko i priložiti svu traženu dokumentaciju. Natječaj za stipendije traje od 14. listopada 2019. do 29. listopada 2019.

Više informacijama možete saznati u Upravom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 34, soba 314 ili na broj tel. 6269-914, od 8-15 sati.

Potrebne obrasce potražite ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime