Neuropsihijatrijska bolnica “Dr. Ivan Barbot” uskoro u novom ruhu

238

Radovi na obnovi objekata Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača nakon potresa došli su gotovo do samog kraja. Završne radove jutros je obišao i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je pojasnio kako je do sada obnovljeno ukupno šest objekata bolnice.

-Kako smo i rekli, objekti su obnovljeni do kraja srpnja na zadovoljstvo pacijenata, članova njihovih obitelji, ali i medicinskog osoblja. Nakon obnove pacijenti imaju kvalitetnije uvjete za boravak u ovoj bolnici, a uvjeti su znatno kvalitetniji u odnosu na one koji su bili prije potresa, pojasnio je župan.

Najavio je i iskaz interesa za izgradnjom logističkog centra u skorije vrijeme u Jasenovcu, a trebala bi se osigurati i sredstva za tri nova igrališta koja će se izgraditi u Gvozdu. Župan je pritom dodao i kako je to samo jedan dio planova koji će se provesti na području Sisačko-moslavačke županije u svrhu njezina unaprjeđenja.

Ravnateljica bolnice Ivan Brbot Popovača prim. Marina Kovač rekla je kako su novi odjeli sada prekrasni i kako zaposlenici i pacijenti obnovom dobivaju mnogo kvalitetnije uvjete.

-Svaki financijski poticaj za bolnicu je važan jer izvorni proračun bolnice nema dovoljno sredstava za ovakva ulaganja kakva su se provela, pojasnila je ravnateljica.

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković ukazao je na zahvalu investicijom, a dodao je kako se obnovom pokazalo kako se u kratkom roku može odraditi iznimno kvalitetan posao.

-Nadam se da će Županija kao osnivač bolnice uložiti dodatne napore da bolnica opstane u svojim nastojanjima, dodao je gradonačelnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime