Novi slučaj femicida u BiH, policajac ubio ženu

149
ilustracija/Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Policajac koji nije bio na dužnosti ubio je ženu u Tuzli u noći između srijede i četvrtka, a lokalni mediji navode kako je u pitanju još jedan slučaj femicida jer su ubojica i žrtva bili u vezi. 

Tuzlanska policija potvrdila je kako su intervenirali nakon dojave da je u kafiću u jednom tržnom centru došlo do pucnjave i utvrdili kako je ubijena žena, a počinitelj ubojstva je uhićen.

Prema dostupnim informacijama žrtva je Amra Kahrimanović (52), a ubio ju je policajac Elvis Ćustendil dok nije bio na dužnosti.

Portal “Dnevnog avaza” citira svjedoke koji tvrde kako je Ćustendil pucao u Kahrimanović nakon svađe u kafiću u kojemu je on prije zločina satima pio.

“Ne radi se o slučajnoj žrtvi. Ubojica je ciljano išao na nju”, kazao je novinarima u četvrtak Admir Arnautović, glasnogovornik tužiteljstva Tuzlanske županije.

Istaknuvši kako istraga još traje kazao je kako se, u slučaju da se utvrdi kako je u pitanju zločin iz mržnje, može odrediti kazna od najmanje deset godina do dugotrajnog zatvora.

“Motiv tek trebamo utvrditi”, kazao je Arnautović,

Ubojica i žrtva, prema medijskim navodima, navodno su bili u intimnoj vezi, a policajac je navodno već imao opomene zbog problematičnog ponašanja u službi.

Nakon ubojstva Ćustendil je pobjegao, a policijski specijalci pronašli su ga pred zgradom u kojoj je stanovao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime