Obavijest petrinjskim OPG proizvođačima o mogućnosti certificiranja polj. gospodarstva

300

Gradska tržnica u Petrinji od 1. veljače 2016. godine postala je članica Udruge hrvatskih tržnica.

Članstvo u udruzi omogućuje svim proizvođačima hrane da certificiraju svoje proizvode i dobiju certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“.

Svrha dobivanja Certifikata jest olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima uz jamstvo podrijetla proizvoda, te na taj način poticati zaštitu i promociju domaće hrane.

Certifikat je dokument koje izdaje nadležno županijsko Povjerenstvo, a kojim se potvrđuje da je proizvođač doista proizveo poljoprivredne proizvode, prerađevine na svom gospodarstvu.

Pravo podnošenja zahtjeva imaju samo poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Zahtjev za dodjelu prava na certificiranje može se dobiti na Tržnici.
Prilikom podnošenja zahtjeva potrebno je priložiti slijedeću dokumentaciju:
1. Dokaz o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava
2. Dokaz o posjedovanju poljoprivrednog zemljišta (posjedovni list, ugovor o zakupu, ili izjavu o korištenju zemlje bez naknade)
3. Dokaz o zakupu tržnog mjesta na jednoj od ovlaštenih tržnica.

Proizvođači koji žele certificirati svoje gospodarstvo neće plaćati ništa jer će sve troškove snositi Tržnica.

Kako bi proizvođači hrane bili prepoznatljivi na tržnici, uz Certifikat, dobit će pregaču, majicu i kapu s prepoznatljivim logom „Proizvod hrvatskog seljaka“.

Certificirani proizvođači će imati prednost prilikom sudjelovanja na promocijama i manifestacijama koje organizira Grad Petrinja.
Za dodatne informacije i objašnjenja obratiti se osobno na Tržnici Elzi Licitar, poslovotkinji ili nazvati broj mobitela 099/3116 258.

 

Foto: petrinja.hr

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here