VIDEO Obilježen Dan općine Lekenik

Brojni projekti na području općine

317

Općina Lekenik svake godine na blagdan sv. Jurja obilježava Dan općine.

Obzirom na epidemiološku situaciju, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović naglasio je da ove godine izostaje svečanost: “Prilika da se čestita koji danas imaju imendan i kojima je sveti Juraj zaštitnik. Čestitka se upućuje i svim prijateljima općine Lekenik koji cijelo vrijeme pomažu, od Vlade RH, resornih ministarstava do Sisačko-moslavačke županije i niza drugih subjekata.”

Za sve poginule i nestale hrvatske branitelje služit će se sveta misa te će biti položeni vijenci.

“Današnji dan je i prilika da se sumiraju sve aktivnosti u proteklih godinu dana. Općina je provodila niz projekata od značaja za sve svoje stanovnike. Zajedno sa Županijom smo uspjeli urediti učionicu za dnevni boravak.”

Općina izuzetno puno izdvaja u demografske svrhe, tu je izdvajanje tri milijuna kuna svake godine za financiranje Dječjeg vrtića Lekenik u kojemu je pet odgojnih skupina te je ishođena građevinska dozvola za novi dječji vrtić: “Vrtić je projekt vrijednosti 15 milijuna kuna. Tijekom prošle godine imali smo subvencije prema svima koji su ostali bez posla zbog COVID-a u iznosu 800 kuna. Od ove godine za svako novorođeno dijete dajemo 3.000 kuna te za svako sljedeće po 1.000 kuna. Ono što će stvoriti nove uvjete je svako Poslovna zona Marof-Lekenik na kojoj se grade nove hale.”

Do kraja godine u funkciji će biti oko 10 novih hala gdje će biti radnih mjesta ne samo za mještane općine Lekenik, već i šire s područja županije. Perović je podsjetio na projekt Aglomeracije Lekenik čiji bi početak realizacije trebao biti gotov do kraja godine, projekte “Wi-fi for you” i “Pametni gradovi i općine.” Sanirana je pješačka staza u Dužici, sanirana je cesta u Pešćenici, u tijeku su radovi na rekonstrukciji Društvenog doma te opremanje dvorane za sport i rekreaciju.

Perović je najavio početak radova na sanaciji nogostupa gdje je Općina od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila bespovratno 500.000 kuna od ukupne vrijednosti projekta 609.000 kuna. Perović je na kraju još jednom uputio čestitku za Dan općine svim mještankama i mještanima Lekenika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime