Obilježeno 115 godina DVD-a Letovanić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Letovanić osnovano je 1909. godine nakon katastrofalnog požara

73
Foto: Sisačko-moslavačka županija

U mjesnom vatrogasnom domu održana je 115. sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Letovanić.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Letovanić osnovano je 1909. godine nakon katastrofalnog požara koji je uništio veliki dio tadašnjeg naselja Letovanić. Društvo danas broji ukupno 153 člana.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Predsjednik ovog DVD-a, Stjepan Kušan je u svom obraćanju posebno zahvalio županu Ivanu Celjaku, čijim su zalaganjem osigurana sredstva za obnovu vatrogasnih domova oštećenih u potresu. Istaknuo je i dobru suradnju s matičnom Općinom Lekenik i Vladom Republike Hrvatske: „Uz pomoć Općine Lekenik, Sisačko-moslavačke županije i županijske Vatrogasne zajednice uspjeli smo nabaviti novo kombi vozilo te navalno vozilo kapaciteta 5 000 litara.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

U 2023. godini, zahvaljujući našem Županu, uspjeli smo preko Fonda solidarnosti obnoviti vatrogasnu opremu, koja je uništena u intervencijama nakon potresa. u vrijednosti od 33 000 €. bPosebnu brigu vodimo o mladim naraštajima svjesni činjenice da su oni zalog za budućnost hrvatskog vatrogastva. Izuzetno smo ponosni na generaciju vatrogasne mladeži koja je 3 puta osvajala treća mjesta na državnom natjecanju mladeži,“ zaključio je Kušan.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić je posebno istaknuo kvalitetan odnos koji Županija ima DVD-om Letovanić, društvom koje je uvijek spremno pomoći sugrađanima, bez obzira na vrstu ugroze koja zaprijeti sigurnosti ljudi i njihove imovine, prenio im pozdrave župana Ivana Celjaka i zajamčio nastavak dobre suradnje.

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime