Obitelj Petraš krstila svoje najmlađe, sedmo dijete

237

U župnoj crkvi Sv. Maksimilijana biskupa, sisački je biskup Vlado Košić krstio Ivana sedmo dijete u obitelji Melite i Ante Petraš. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Dražan Mirčić, koje je na početku zahvalio biskupu na dolasku i izrazio radost zbog ovog krštenja jer, kako je rekao, ova župa vapi za ovakvim obiteljima.

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić ohrabrivši ovu brojnu obitelj. Govoreći o pročitanom Evanđelju po Ivanu biskup je rekao kako ono govori o preporođenju.

VEZANE VIJESTI
Privremeni zavjeti školskih sestara franjevki

„Čuli smo kako Isus kaže Nikodemu da se čovjek mora nanovo roditi da bi mogao ući u kraljevstvo Božje. Kako se to čovjek, koji je već rođen, može ponovo roditi? Isus mu na to odgovara da je to iz vode i Duha Svetoga. Upravo je to sakrament krštenja kojeg je Isus zapovijedio svojim apostolima nakon završetka svog zemaljskog života, te im je prije uzašašća rekao: ‘Idite po svem svijetu, naučavajte Evanđelje krsteći u ime Oca, Sina i Duha Svetoga’. Simbol krštenja je voda kao znak pranja, ali to nije fizičko već duhovno pranje. Ovaj sakrament označuje da je čovjek koji je rođen za zemlju kao ljudsko biće, po ovom preporođenju postaje nebeski čovjek u kojem živi božanski život. Mi smo često samo dionici naših ljudskih odnosa i razmišljamo samo za ovu zemlju i način koji je privremen, a Bog nam želi dati novu dimenziju da vidimo i gledamo više, ono što ne vidi oko, ali osjeća srce i čezne naša duša. To je da budemo s Bogom u punini života. Zato je važno da se dijete krsti, da čovjek po kršenju započne novi duhovni božanski nebeski život“, poručio je biskup te je zahvalio roditeljima što su otvoreni životu i brojnoj djeci, te spremni prihvaćati žrtvu.

VEZANE VIJESTI
Na godišnjicu smrti otkriven kip u čast nadbiskupu Posiloviću

Na kraju biskup je čestitao obitelji uručivši im prigodne darove Biskupije.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here