Održana redovna godišnja skupština DVD Gušće

Duga i bogata povijest DVD Gušće

210
Foto: Sisačko-moslavačka županija

U subotu, 4. ožujka održana je redovna godišnja skupština DVD Gušće.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Društvo je dio tradicije ovog kraja, osnovano davne 1908. godine i broji preko stotinjak članova, što čini skoro pola stanovnika Gušća, lijepog mjesta uz rijeku Savu u sisačkoj Donjoj Posavini. Pozdravljajući nazočne župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak podsjetio je kako su članice i članovi DVD-a Gušće pokazali veliko srce kada su pripremali hranu za ljude iz Ukrajine koji su potražili utočište kod nas.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

“Upravo taj događaj podsjetio me na dan potresa 29.12.2020. godine kada su upravo članovi DVD-a Gušće u suradnji s stanovnicima Donje Posavine prvi priskočili u pomoć i pripremili hranu za naše sugrađane, volontere…. na mnogim lokacijama u gradu Sisku. Veselim se što ovdje vidim puno djece, puno mladih što znači da vatrogastvo ima budućnost. DVD-ovi su nositelji društvenog života u ruralnim područjima posebno ovdje u Gušću gdje se okupljaju mladi Donje Posavine. Mladi kroz rad u DVD-ovima stječu odgovornost i disciplinu, a upravo je taj osjećaj odgovornosti prema društvu važan za razvoj mladog čovjeka. Upravo te vrijednosti mladi ljudi koriste i u profesionalnom i privatnom životu. Vatrogaskinje i vatrogasci nesebično žrtvuju sebe i svoje slobodno  vrijeme kako bi pomagali nama građanima”, rekao je župan Celjak te čestitao dobitnicima priznanja: Ivani Đuračić, Leonu Grguriću i Dragici Jalžečić za 10 godina rada u DVD-u Gušće, Marjeti Grgurić za 20 godina, Perici Grguriću, Marijanu Jalžečiću i Kristijanu Dumboviću za 30 godina, Željku i Lidiji Lukačević za 40 godina, Ivanu Kunovcu i Stjepanu Dumboviću za 50 godina i Ivanu Kukuriću za 60 godina rada.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Uz mnogobrojne goste skupštini su, uz župana Ivana Celjaka, nazočili županijski vijećnici Tomislav Kralj i Mario Markić i predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić.

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime