U Mošćenici je proslava blagdana sv. Jakova započela Sportskim susretima branitelja.

Proslava blagdana sv. Jakova održana je pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, Mjesnog odbora Mošćenica, RKT župe Preobraženja Gospodnjeg, DVD-a Mošćenica, HKUD-a Mošćenica i UDVDR Mošćenica. Program je započeo u jutarnjim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Vijence su položili i svijeće zapalili obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović sa suradnicima te članovi udruga s područja Mošćenice.

„To je po meni jedna snažna, ali presnažna poruka Domovini. I onda si postavljamo pitanje, koliko gdje ima Domovine. Nama uvijek ovdje fali upravo Domovine, da bi imali ono što je najvažnije kao i ostali. Ali i da bi imali zajedništvo. To zajedništvo je bilo od 1991. do 1995. godine kada smo imali jednu erupciju nakon oslobađanja Domovine. Onda smo dugo čekali da naša Hrvatska nogometna reprezentacija uđe u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, naprave jedan fantastičan rezultat, i da se opet osjeti to zajedništvo“, rekao je Dumbović.

Gradonačelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u današnjoj organizaciji i naglasio kako zajedničkim radom svih udruga program u Mošćenici može biti sve bolji.

„To je bila Hrvatska i siguran sam da sve ono što u budućnosti imamo za izgraditi, to moramo činiti zajedno. Vidimo da i u Mošćenici možemo napraviti svake godine više i samo više. Vjerujte mi da samo zajedničkim radom možemo puno, moramo imati tu poznatu moščenićku mukotrpnost. U dogledno vrijeme vjerujem da ćete svi skupa dati bolju snagu, jaču snagu za sve generacije koje dolaze u lijepoj našoj Domovini, našoj Mošćenici i našoj Petrinji“

Predsjednik HVIDRA-e Petrinja Antun Pintar zahvalio je svim udrugama koje su se priključile akciji prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju bolesnog dječaka.

Rezultati natjecanja su:

Belot

  1. UDVDR Klub Mošćenica
  2. UDVDR Klub Nova Drenčina
  3. UHBDR Policije Sisak

Viseća kuglana

  1. UDVDR Klub Nova Drenčina – 336 boda
  2.  UDVDR Ogranak Petrinja – 293 boda
  3.  Klub žena Petrinja – 273 boda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here