Opatijac ukradenom strujom uzgajao drogu

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 40-godišnjak nedozvoljeno priključio vod struje iz svog stana na glavni elektrovod kako bi besplatno koristio struju u improviziranom laboratoriju za uzgoj indijske konoplje i druge potrebe

476
Foto: PU primorsko-goranska

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga.

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija na širem području Matulja kojima se 40-godišnjak koristi gdje je pronađena vrećica s 547 grama droge marihuana, zatim oprema za uzgoj indijske konoplje (transformatori za struju, lampe, žarulje, utikači s digitalnim tajmerima, ventilatori, umjetna gnojiva i dr.), ali i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Tijekom istraživanja je k tome utvrđeno da je nedozvoljeno priključio vod struje iz svog stana na glavni elektrovod kako bi besplatno koristio struju u improviziranom laboratoriju za uzgoj indijske konoplje te za ostale potrebe. Time je državno poduzeće materijalno oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kaznenog djela krađe, 40-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime