Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ dobila sonde kojima se spašavaju dječji životi

189
Foto: Opća bolnica dr. Ivo Pedišić

Sisačka Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ dobila je opremu za ORL odjel (otorinolaringologiju) kojom se doslovno može spasiti život.

Riječ je o sondama za ekstrakciju stranih tijela iz dišnog sustava kod djece. Sonde je bolnica dobila putem natječaja Zaklade „Hrvatska za djecu“ na inicijativu dr. med. Aldina Begovića, specijalista otorinolaringologije u sklopu projekta „Za dobar govor i očuvan sluh“.

– U našoj ustanovi dosad nismo imali mogućnost provoditi navedene zahvate koji mogu biti od životne važnosti već su pacijenti hitno upućivani u najbliže klinike u Zagrebu. Zahvaljujući prepoznavanju važnosti projekta i financijskoj podršci Zaklade „Hrvatska za djecu“ Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ je proširila opseg usluga te kao jedina ustanova u Sisačko-moslavačkoj županiji s takvom vrstom opreme može pružiti hitnu medicinsku pomoć djeci kojoj je strano tijelo u dišnom sustavu ugrozilo život – objasnila je prof. logoped Martina Boltužić Dževerlija, voditeljica projekta.

Foto: Opća bolnica dr. Ivo Pedišić

Sonde za ekstrakciju stranih tijela iz dišnog sustava prvenstveno su namijenjene za djecu, ali mogu služiti i za odrasle i vrlo je bitno da je taj instrumentarij u ponudi bolnice jer je u takvim hitnim slučajevima važno odmah reagirati i spasiti život.

Nova oprema samo je dodatak modernim uređajima kojima se oprema Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“, koja nakon potresa prolazi temeljitu obnovu. Završetkom tih radova sisačka bolnica bit će jedna od najmodernijih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime