Oprezno u prometu tijekom vikenda

Očekuje se povećan promet vozila na području cijele države

486

U nedjelju 15. kolovoza slavi se Velika Gospa, blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo te se povodom obilježavanja i proslave ovog katoličkog blagdana očekuje pojačan promet na prilaznim cestama prema hrvatskim marijanskim svetištima. Također se očekuje povećan promet vozila na području cijele države, osobito na autocestama, državnim cestama i graničnim prijelazima stoga će policija pojačano nadzirati promet te poduzimati mjere i radnje radi zaštite svih sudionika u prometu.

Vozači se pozivaju na strpljenje, međusobno tolerantno ponašanje i strogo pridržavanje prometnih propisa: od ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, nekorištenja mobitela u vožnji i nekonzumiranja alkoholnih pića. Također, podsjećaju i na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanja potrebne udaljenosti od vozila ispred i korištenje lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje.

Policija poziva sve sudionike u prometu da svojim odgovornim ponašanjem pridonesu većoj sigurnosti prometa na cestama, hodočasnicima žele da sretno stignu na svoja odredišta, a vozačima sigurnu i ugodnu vožnju!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime