U organizaciji MOST-a SMŽ u Petrinji održano predavanje “Šume u Hrvatskoj – dar i obveza”

328

U organizaciji MOST-a Sisačko-moslavačke županije sinoć je u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji održano predavanje pod nazivom “Šume u Hrvatskoj – dar i obveza”.

O hrvatskim šumama, potom o tomu što je Hrvatska unijela kao svoje prirodno bogatstvo u Europsku uniju, o koristima šuma s naglaskom na biološke i ekološke komponente, o najočuvanijoj hrvatskoj šumi hrasta lužnjaka u Spačvanskom bazenu, o 250. obljetnici organiziranog šumarstva u Hrvatskoj obilježenoj 2015. godine, o 70. obljetnici utemeljenja Hrvatskog šumarskog društva obilježenoj prošle godine te o Hrvatskom šumarskom institutu na predavanju je govorio dr.sc. Tomislav Dubravac, znanstveni savjetnik sa iskustvom od 26 godina rada u Hrvatskom šumarskom institutu.

U Petrinju je stigao na poziv Mostovaca Milana Brigljevića i Petra Ćosića te nam je otkrio što su cilj i poruka predavanja pod nazivom “Šume u Hrvatskoj – dar i obveza”.

Nismo svjesni kojim prirodnim bogatstvom raspolažemo, naglašava Dubravac.

Cilj organizacije predavanja “Šume u Hrvatskoj – dar i obveza” je osvijestiti potrebu očuvanja našeg okoliša te očuvanja Zrinske gore i proglašenja ovog područja regionalnim i geoparkom u čemu podržavamo aktivnosti udruge Zrinska gora, kaže nam koordinator aktivnosti MOST-a u Petrinji Petar Ćosić, ujedno i moderator održanog predavanja.

Koliko dobro izvršavamo svoje obveze prema šumama, prepustit ćemo stručnjacima da utvrde, zato smo jednog takvog, gospodina Dubravca, i pozvali u Petrinju da održi ovo predavanje, rekao je Ćosić i nastavio.

Ćosić je najavio i neke buduće aktivnosti MOST-a na području Sisačko-moslavačke županije.

Ono u čemu su se pak složili svi prisutni na sinoćnjem predavanju u Petrinji pod nazivom “Šume u Hrvatskoj – dar i obveza” jest sljedeće: “U šumi se možemo izgubiti, ali šumu ne smijemo izgubiti!”

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here