OŠ Gvozd besplatne obroke dočekala potpuno spremno, djeca su sretna

Školu trenutno pohađa 78 učenika

138

S prvim danom drugog polugodišta počeo je projekt besplatnog obroka u školama, a škole se u podjeli snalaze ovisno o mogućnostima i kapacitetima pa tako u nekima učenici dobivaju hladne, a u drugima tople obroke.

Ovu odluku u OŠ Gvozd dočekali su potpuno spremni. U svom sastavu imaju modernu kuhinju u kojoj se već nekoliko godina provodi program prehrane učenika rekao nam je Ravnatelj OŠ Gvozd Natko Rupčić čija škola broji 78 učenika koji su se hranili u školi i tijekom prvog polugodišta.

-U školi se priprema topli kuhani obrok pet dana u tjednu prema normativima za prehranu i nacionalnim smjernicama za prehranu školaraca. Nemamo problema s provođenjem organizacije besplatne prehrane. Mi smo mala škola s malim brojem učenika i kod nas se uspješno provodi podjela besplatnih obroka, govori nam ravnatelj.

OŠ Gvozd u drugom polugodištu bogatija je za petero učenika, a ravnatelj škole osvrnuo se i na situaciju s vrtićem koji je odmah uz školu.

-U vrtiću je trenutno 22 polaznika dječjeg vrtića za koje se brinu dvije odgajateljica i jedna teta kuharica, stoga, naravno, i djeca u vrtiću imaju adekvatne i tople obroke, govori nam.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime