“Otvorena” web stranica predsjednika Milanovića – www.predsjednik.hr

379
Foto: Screenshot

Od jutros je aktivna web stranica petog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića www.predsjednik.hr, trenutačno u “testnoj, prvoj fazi” s obzirom na to da još uvijek nije ekipiran cijeli Ured predsjednika te će stranica biti dodatno nadograđivana.

Uz biografiju novog hrvatskog predsjednika, kojem je danas prvi radni dan, na stranici se mogu vidjeti i biografije bivših predsjednika Republike, dio za komunikaciju s građanima, vijesti i najave te tehničke informacije o Milanovićevom Uredu koje će nadopunjavati kako se Ured bude ekipirao, a očekuje se da će u punom opsegu web stranica “raditi” za tri mjeseca.

Posjetitelji web stranice tako mogu doznati da je Milanović u Zagrebu, u kojem je rođen 30. listopada 1966. godine, završio osnovnu i srednju školu te diplomirao i to na Pravnom fakultetu. Magistrirao je pravo Europske unije na Flamanskom sveučilištu u Bruxellesu (V.U.B.) 1998. godine.

I prvi je posao imao u Zagrebu, kao stažist na zagrebačkom Trgovačkom sudu u Zagrebu, a 1993. godine počinje raditi u Ministarstvu vanjskih poslova. Bio je sudionik mirovne misije OESS-a u Azerbajdžanu 1994., a od 1996. do 1999. djeluje kao savjetnik u hrvatskoj misiji pri Europskoj uniji i NATO-u u Bruxellesu. 2003. godine postao je pomoćnik ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske zadužen za političku multilateralu.

Za predsjednika SDP-a izabran je 2007. godine, a početkom 2008. godine postao je zastupnik u Hrvatskom saboru. Predvodeći Kukuriku koaliciju, odnio je pobjedu na parlamentarnim izborima 2011. godine i postao predsjednik desete Vlade RH. Nakon parlamentarnih izbora 2015. godine otišao je s mjesta premijera, a nakon parlamentarnih izbora 2016. godine otišao je i s mjesta predsjednika SDP-a te se posvetio privatnom konzultantskom poslu.

Nakon povratka u politiku 2019. godine kandidirao se i pobijedio na predsjedničkim izborima te 2020. godine postaje peti predsjednik Republike Hrvatske.

U braku je sa Sanjom Musić Milanović te je otac dvojice sinova – Ante Jakova i Marka.

Na stranici se mogu vidjeti fotografije te Milanovićevi citati iz predsjedničke kampanje, kao i sa svečanosti inauguracije i primopredaje dužnosti jučer na Pantovčaku te cijeli Milanovićev inauguracijski govor.

Web stranica više je bazirana na foto i video sadržajima, a manje na tekstu, ističu iz Ureda predsjednika, a naglasak je na okrenutosti građanima, odnosno komunikaciji s njima.

Službenom web stranicom predsjednika Milanovića, kažu u Uredu, žele pokazati suvremeni pristup webu i web dizajnu.

Stranicu je napravila ekipa mladih domaćih dizajnera koji su, kako ističu iz Ureda, krenuli “iz garaže”, a danas svojim znanjem zarađuju diljem svijeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime