PEKING: Stanovnici negativnu energiju izbacuju u “anti-stres sobi”

Klijenti u sobu smiju ući isključivo sa zaštitnom kacigom, a za vrijeme izbacivanja svojih frustracija smiju koristiti čekiće i drvene palice.

342

Otkad je 25-godišnja Jin Meng s prijateljima u rujnu otvorila “anti-stres sobu” pod nazivom “Smash”, u kojoj klijenti u pola sata za 158 juana (oko 150 kuna) mogu razbijati boce, radio prijamnike, mobitele i ostale slične predmete, posao cvate!

Jin kaže da korisnici sobe prosječno mjesečno razbiju oko 15.000 boca. Klijenti u sobu smiju ući isključivo sa zaštitnom kacigom, a za vrijeme izbacivanja svojih frustracija smiju koristiti čekiće i drvene palice kako bi razbijali predmete po vlastitom izboru.

Šesnaestogodišnja Qiu kaže da je onamo došla kako bi izbacila iz sebe bijes zbog problema u školi.

“Odličan je osjećaj uništiti ponuđene boce i gledati ih kako se raspadaju”, rekla je uz osmijeh.

Svrha “Smasha”, koji mjesečno posjeti oko 600 ljudi, nije promocija nasilja. Vlasnici kažu kako žele pomoći ljudima da se suoče s pritiskom svakodnevnog stresnog življenja u velikim gradovima poput Pekinga, te dodaje da sobu najviše posjećuju mlađi ljudi u dobi između 20 i 35 godina. Dodaju i da je nedavno ondje bila žena koja je sa sobom donijela uokvirene fotografije s vjenčanja koje je sa zadovoljstvom raskomadala te dodaje da klijenti smiju sa sobom donijeti predmete na kojima žele iskaliti gnjev i izbaciti negativnu energiju, navodi HINA.

Liu Chao (32) kaže da se nakon što nešto razbije u “anti-stres sobi” osjeća opuštenije i zadovoljnije.

“Ako imate nešto novca možete razbiti bilo što – tv-prijamnik, kompjutor, vinske boce, namještaj, plastične lutke…, jedino što ne smijete je udariti neku drugu osobu”, rekao je.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here