Pet novih pumpi za bolju obranu od poplava na sisačkom području

860

Javna vatrogasna postrojba grada Siska dobila je pet mobilnih pumpi za pretakanje vode koje će u budućnosti uvelike pomoći u obrani od poplava na ovom, ali i okolnim područjima. Danas je obavljena i primopredaja navedenih pumpi čija je pojedinačna vrijednost oko 37 tisuća kuna, a zajednički su ih financirali Grad Sisak, JVP grada Siska te trgovačka društva Gospodarenje otpadom Sisak, Komunalac Sisak i Sisački vodovod.
Primopredaji su prisustvovali zamjenik gradonačelnice Marko Krička, zapovjednik JVP grada Siska Miroslav Golub, direktori navedenih trgovačkih društava te članovi Stožera za zaštitu i spašavanje grada Siska.
Krička je istaknuo kako će se nabavkom ovih pumpi Sisak, ali i okolni gradovi i općine, sada lakše i učinkovitije braniti od mogućnih poplava na ovom području…

TON 

185 tisuća kuna, koliki je ukupni iznos nabavljenih pumpi, je mali u odnosu na štete koje su prijašnjih godina iznosile oko 2 milijuna kuna, a toliki su otprilike bili i troškovi obrane od poplava, dodao je Krička te naglasio kako je u konačnici najvažnije da grad i građani njima dobivaju zaštitu koja je na vrhunskom nivou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Miroslav Golub je istaknuo kako je kapacitet pumpi 500 litara u sekundi, odnosno 1800 kubičnih metara na sat, a uz pomoć crijeva moguće je ispumpanu vodu transportirati na veće udaljenosti. Kada se prisjetimo situacije prošle godine, dodao je Golub, pumpe će biti od velike koristi….

TON

Golub je dodao kako su do sad na raspolaganju imali oko 120 pumpi manjeg kapaciteta koje su trošile velike količine goriva. Tako je primjerice prošle godine u veljači u tri tjedna obrane od poplava potrošeno čak 70 tisuća kuna za gorivo za ispumpavanje vode. Nove pumpe su većeg kapaciteta s manjom potrošnjom, a njihovu učinkovitost na terenu potvrdila je i Tatjana Dovranić Kardaš, voditeljica Ispostave Hrvatskih voda Sisak…

TON 

Bila je ovo prilika da se Javna vatrogasna postrojba grada Siska pohvali i novim zapovjednim vozilom opremljenim komunikacijskom opremom te uređajima za izviđanje i početno gašenje požara čija je vrijednost 122 tisuće kuna, a koje je kupljeno od vlastitih sredstava postrojbe te prodajom starih vatrogasnih vozila.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime