PETRINJA Dogovori oko izgradnje Prve osnovne škole

Petrinju je posjetio veleposlanik Mađarske

597
Foto: Facebook Grad Petrinja

Petrinju je u petak, 26. studenoga posjetio veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj, Njegova Ekselencija Csaba Demcsák sa suradnicima.

Foto: Facebook Grad Petrinja

U prostorijama Gradske uprave u Hanžekovoj ulici dočekali su ga gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes i privremeni pročelnik za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Ivan Begić.

Izaslanica župana Sisačko-moslavačke županije bila je Maja Mahmutović, viša savjetnica za projekte i investicije u UO za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU.

Teme razgovora bile su vezane o aktivnostima Vlade Mađarske za obnovu nakon potresa u Petrinji te priprema posjeta Miklósa Soltésza, državnog tajnika za vjerske i etničke odnose Ureda predsjednika Vlade Mađarske koji će prema planu biti u službenom boravku u Hrvatskoj 02. prosinca 2021. godine.

Foto: Facebook Grad Petrinja

Na sastanku se govorilo o izgradnji Prve Osnovne škole koju Mađarska vlada planira početkom mjeseca ožujka, a očekuju se sve preliminarne radnje za nesmetani početak.

Osim veleposlanika na sastanku je bila nazočna i Zsófia Gyöngyös, zamjenica veleposlanika.

Gradonačelnica Komes izrazila je još jednom zahvalu za svu dosadašnju pomoć dragih nam susjeda Mađara u teškim trenucima nakon potresa. Tu je naglašeno o donacijama ibrojnih kontejnera za stanovanje za ugroženo stanovništvo koje je ostalo bez svojih kuća, organizaciju ljetovanja školaraca i druge donacije koje su Mađari slali.

Foto: Facebook Grad Petrinja

Već u četvrtak razgovori se nastavljaju dolaskom državnog tajnika Ureda predsjednika Vlade Mađarske Miklósa Soltésza u Petrinju.

Tijekom obilaska platoa gdje će se graditi nova škola visokim gostima priključio se i ravnatelj 1. OŠ Petrinja Robert Groza.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime