Petrinja ima nogometnog trećeligaša!

Velika proslava plasmana u 3. HNL u subotu, 25. svibnja od 17.30 na Gradskom stadionu

894

Nogometni klub Mladost Petrinja je dva kola uoči kraja natjecanja u 4. Nogometnoj ligi – Središte Zagreb osigurao plasman u viši rang natjecanja. Proslavit će u subotu, 25. svibnja s početkom u 17.30 na Gradskom stadionu gdje igraju posljednju utakmicu na domaćem terenu protiv istoimenog suparnika, Mladosti iz Zaboka.

Najavljeno je to 24. svibnja na prigodnom prijamu kojeg je povodom ovog, kako ga je nazvao povijesnog uspjeha, za Mladostaše organizirao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Vi ste ovo proljeće bili odlični!“, poručio je gradonačelnik čestitajući na uspjehu prvenstveno igračima i treneru, ali i kompletnom vodstvu kluba.

„Mogu reći da sam ponosan i da je sve ono što ste napravili za svoj i naš klub, za Mladost, vrijedno pažnje i poštovanja. Sve ono što radite u nogometu, što stvarate kroz rezultat, dovelo je do ulaska u treću ligu. Pokazujete da smo svi skupa jedan tim koji može funkcionirati, koji ima svoju „glavu i rep“, tim koji se stvarao godinama i ovo je jedna kruna svega toga. Ništa nije došlo preko noći, sve ima svoje temelje i svaki temelj je dobio nadogradnju“.

Uspjeh je tim veći, dodao je Dumbović, uzmu li se u obzir uvjeti koji su posljednjih godina općenito vladali u društvu, a time i u sportu. Izrazio je zadovoljstvo što su klub koji je bio u blokadi, doveli do toga da posluje normalno, u skladu sa zakonom i redovito ispunjava sve obveze te što su uspjeli izgraditi i određenu sportsku infrastrukturu poput novog igrališta s umjetnom travom, kao i nabaviti sportsku opremu.

VEZANE VIJESTI
Zaplešite na Svjetski dan plesa!

„Rezultat će biti dobar ako budemo i dalje imali kontinuitet, ako zadržimo momčad, sačuvamo karakter i imamo mlade ljude koji će to nositi. Najveći kapital su nam naša djeca kojih imamo skoro 200-tinjak. To je veći rezultat od samog rezultata, to najviše cijenim, kao i to što smo napravili za te iste mlade ljude, a to je umjetna trava i igralište“.

Igračima je poručio kako moraju biti uzor mladima, naročito u svom klubu, a svima skupa poželio je puno uspjeha u natjecanju u 3. HNL.

Gradonačelniku i Gradu, kao i svim sponzorima i donatorima, na potpori se zahvalio predsjednik Mladosti Neven Žužić istaknuvši kako su uz takve uvjete i atmosferu, igrači na čelu s njihovim trenerom, lakše došli do ovog rezultata.

„Oni su to na pravi način uzvratili, moram im zahvaliti na tome. Samim time što su drugi u ligi, nisu još završili. Moraju u subotu odigrati zadnju utakmicu s pobjedom. Znači, nismo još završili jer imamo još dvije utakmice do kraja i još 15 dana treninga i to moramo odraditi. Svi ostajete na okupu, svi to želimo. Treba ozbiljno odraditi pripreme i da ozbiljno dočekamo treću ligu“.

Žužić je dodao kako mu je čast biti predsjednikom Mladosti. „Napravili smo veliki kamen temeljac za budućnost našeg kluba!“, rekao je Žužić poručivši kako je budućnost u djeci i mladima te kako im je cilj omasoviti Školu nogometa. Najavio je da na jesen kreću s još jednom kategorijom mladeži te kako im je cilj sadašnji broj od oko 170 djece, povećati na više od 200.

VEZANE VIJESTI
BatMan-om započeo trodnevni Bike 'N' Run u Petrinji

Pun riječi hvale bio je i trener Mladostaša Franjo Pužin koji je izrazio uvjerenje kako ova momčad, uz manje korekcije, može biti stabilan trećeligaš.

„Ja bi se prvo htio zahvaliti igračima i predsjedniku s Upravom, kao i gradonačelniku Dumboviću. Prošao sam puno klubova i mogu sa sigurnošću reći da ovakvu situaciju nisam nigdje doživio, da se prvi čovjek grada pojavi 12. siječnja na početku priprema. Vi ste došli taj dan i pozdravili momčad. To nam je bio dodatni vjetar u leđa“.

U ime igrača Mladosti na prijamu i potpori se zahvalio kapetan Vedran Kovačević.

„Hvala vam na podršci koju nam pružate već dugi niz godina, a pogotovo u zadnje vrijeme. Mislim da su igrači dali svoj maksimum ove čitave sezone, tj. otkad smo si postavili za cilj ulazak u treću ligu. Sigurno da je bilo i nekih oscilacija, da je nekad moglo biti i bolje. Nitko sigurno nije sretniji od nas što smo ostvarili plasman u treću ligu. To govorim u ime ovih dečki. Ovdje se radi prije svega o karakternim dečkima, dečkima koji su dobri nogometaši, ali koji su prije svega dobri ljudi. To je ono što čini zdravu atmosferu u svlačionici, a koja je sigurno jedan od bitnih čimbenika zbog čega smo uopće uspjeli u ostvarenju svog cilja“.

Na prijamu je nazočio i direktor petrinjske Mladosti, inače i predsjednik Županijskog nogometnog saveza te član Izvršnog odbora HNS-a, Davor Ivić.

VEZANE VIJESTI
Pomoćno igralište Gradskog stadiona u Petrinji dobiva umjetnu travu

„Izuzetna mi je čast danas biti ovdje na prijamu i zahvaliti se gradonačelniku i Gradu Petrinji na pomoći Nogometnom klubu Mladost. Čestitam našim dečkima. Bez njih ovo ne bi bilo izvedivo. U Petrinju sam došao prije tri godine. Iduće smo godine ušli u četvrtu ligu i sad imamo priliku ući u treću. Dugo godina sam u nogometu, vodim Županijski savez već 20 godina i mogu reći da je lijepo imati gradonačelnika uz klub. Onda imaš sigurnu bazu i potvrdu da nešto možeš napraviti u budućnosti“.

Mladostaši su na kraju pozvali sve da im se pridruže u subotu na velikoj proslavi i nogometnom domjenku na Gradskom stadionu u Petrinji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here