Petrinja ima novog – starog gradonačelnika. Darinko Dumbović, kandidat koalicije „Rad za naš grad“ i aktualni petrinjski gradonačelnik odnio je pobjedu u drugom krugu Lokalnih izbora te će gradonačelničku funkciju obnašati i iduće četiri godini. Njegovi zamjenici bit će prof. Branimir Bešlić i dr. Viktorija Kaleb.

U drugom krugu Lokalnih izbora, 4. lipnja na 36 biračkih mjesta pravo glasa imalo je 21. 741 birač. Na izbore je izašlo njih 10. 082, odnosno 46. 37%  što je za dva posto veći odaziv nego u prvom krugu, 21. svibnja. Građanke i građani Petrinje u drugom su krugu birali gradonačelnika između kandidata Darinka Dumbovića i Mihaela Jurića koji su u prvome krugu osvojili najviše njihovih glasova. Darinko Dumbović, kandidat koalicije „Rad za naš grad“ i aktualni petrinjski gradonačelnik potvrdio je pobjedu iz prvog kruga te je u drugome krugu ponovno osvojio najviše glasova birača, 53.07%, odnosno za njega je glasao 5. 351 birač, dok je kandidat koalicije „5 do 12 za poštenu Petrinju“ Mihael Jurić osvojio 44.61% glasova birača, odnosno za njega je glasalo 4.498 Petrinjki i Petrinjaca.

Jurić, kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera HSP-a AS, HSLS-a, HKS-a i UDU-a, čestitao je svom protukandidatu Dumboviću na pobjedi, a zahvalio je svima koji su izašli na izbore.

Podsjetimo, koalicija HDZ-a i partnera u prvom krugu Lokalnih izbora osvojila je većinu u Gradskom vijeću, točnije 10 vijećničkih mandata. „Borbu za poštenu Petrinju nastavit ćemo upravo kroz rad u vijeću“, naglašava Jurić, a prokomentirao je i izbornu kampanju.

Izborna pobjeda aktualnog petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, kandidata koalicije „Rad za naš grad“ koja okuplja Narodnu stranku – Reformiste, Bandić Milan 365 – Stranku rada i solidarnosti, HSS, HSU, HSD i HDRS,  slavila se na Trgu hrvatskih branitelja, a potom i u Mošćenici. Dumbović je zahvalio svima koji su izašli na izbore i prepoznali njegov četverogodišnji rad.

Dumbović je zahvalio svojim koalicijskim partnerima i svom timu na podršci i zajedničkom radu, a imao je poruku i za svoju političku konkurenciju za koju kaže da ima potencijal.

„Ja sam u kampanji svaki dan, a tako će biti i u narednom četverogodišnjem mandatu obnašanja gradonačelničke funkcije“, zaključio je na kraju Darinko Dumbović, novi – stari gradonačelnik Grada Petrinje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here