PETRINJA Koncert za pamćenje Ansambla LADO

73. obljetnicu djelovanja odlučili su obilježiti i koncertom u Petrinji

208
Foto: Grad Petrinja

U sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji u srijedu, 16. studenoga Ansambl Lado  održao je svoj svečani plesni koncert pod nazivom „Odjeci vremena“.

Foto: Grad Petrinja

Publika  je mogla uživati u vrhunskoj izvedbi i interpretaciji plesne, glazbene i odjevne baštine hrvatskog sela. Kako je pojasnio Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla „LADO“ Slavonske kraljice, Kastavski zvončari, Jurjevski ophodi sjeverozapadne Hrvatske, Krčki tanci, bećarac, ojkanje, klapska pjesma, šokačko kolo te bednjanski govor sadržaj je ovog koncerta koji je zapakiran u jedno malo drugačije ruho.

Foto: Grad Petrinja

Ravnateljica Ansambla Ileana Jurin Bakotić kazala je kako Ansambl svoje godišnjice obilježava upravo u mjesecu studenom, a 73. obljetnicu djelovanja odlučili su, uz potporu Ministarstva kulture i medija, obilježiti i koncertom u Petrinji.

Foto: Grad Petrinja

„Publika je mogla večeras vidjeti zaista jedinstveni program kojeg je pripremio naš umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, ali i potpuno drugačiji koncept u kojem su sudjelovali i redatelj Bobo Jelčić, ali ono što možda neće moći u potpunosti vidjeti, obzirom je program bio predviđen za kazališne prostore, dakle rasvjetu i oblikovanje svjetla koju je napravio naš vanjski suradnik australsko-malezijski dizajner svjetla Govin Ruben“, naglasila je Jurin Bakotić.

Foto: Grad Petrinja

Gradonačelnica Magdalena Komes pojasnila je kako je ponuda za koncert stigla prije više od godinu dana kada u gradu nismo imali uvjete za održavanje ovakvog koncerta te još jedanput naglasila koliko je nova sportska dvorana važna za život grada.

Foto: Grad Petrinja

„Jedna prekrasna gesta Ansambla LADO i uz potporu Ministarstva kulture i medija te ostalih sponzora, kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Veliki prekrasan koncert, dar Petrinjcima i gostima koji su večeras s nama. Ova puna dvorana je dokaz da Petrinja njeguje kulturu, da ju je prije njegovala, da ju njeguje i svakako da će ju njegovati i u buduće“, zaključila je gradonačelnica.

 

Izvor: Grad Petrinja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime