PETRINJA: Mlada misa svećenika Roberta Jakice

1231

Svoju prvu misu, Mladu misu, danas je u Župnoj crkvi svetog Lovre u Petrinji služio Robert Jakica, profesor orgulja i mladić koji je svoj život odlučio posvetiti Bogu i vjeri te postati svećenik.

Robert Jakica iz Nove Drenčine pokraj Petrinje, 32-godišnji mladić, još je kao osnovnoškolac osjetio Božji poziv, no zbog životnih okolnosti tek je u kasnijoj i zrelijoj dobi odlučio baviti se svećeništvom. Nakon završene Muzičke akademije, gdje je stekao zvanje profesora orgulja, i nakon završenog Katoličkog bogoslovnog fakulteta, Robert će svoj život posvetiti propovijedanju vjere i Božjeg milosrđa.

VEZANE VIJESTI
Održana Svečana sjednica Županijske skupštine povodom 25 godina postojanja SMŽ

Za svećenika je zaređen 25. lipnja u Katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, a u Župnoj crkvi svetog Lovre 10. srpnja služio je svoju prvu Svetu misu kojoj je prethodila svečana procesija od zgarišta Crkve svete Katarine pa do petrinjskog parka.

Na svečanom slavlju uz obitelj i rodbinu, župljane i prijatelje mladomisnika, sudjelovalo je brojno svećenstvo, a na svog prvog mladomisnika Jakicu posebice je bio ponosan župnik njegove matične Župe Preobraženja Gospodnjeg vlč. Josip Karas koji mu je bio potpora u pripremi za svećenički poziv, a nastavit će mu to biti i tijekom obavljanja istog.

VEZANE VIJESTI
Dumbović obišao radove u Petrinji: Infrastruktura više neće biti problem

Petrinja je ponosna na svog novog svećenika, a Roberta iz onih mlađih dana prisjetio se petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Gradonačelnik Dumbović izdvojio je i trenutke koji su ga se posebice dojmili.

Mladoj misi Roberta Jakice nazočio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je s Robertom i rodbinski vezan te je vrlo emotivno doživio ovaj svečani događaj.

Našim ljudima potrebni su oni koji će s njima raditi na duhovnom planu, kaže župan Žinić.

VEZANE VIJESTI
SUNJA Bliži se Državno natjecanje najboljih orača

I svi okupljeni na ovoj Mladoj misi vjeruju u Roberta i složili su se da je upravo njega Bog s razlogom izabrao da propovijeda vjeru te služi Njemu i vjernicima.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here