PETRINJA Potpisan Ugovor za 27 gerontodomaćica

Među njima je i 10 pomoćnih kuharica

892

Za projekt u sklopu poziva Zaželi, programa zapošljavanja žena – faza II koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Ugovor je potpisan 18. lipnja, a trajanje projekta je 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 2.356.160,00 kuna.

U Velikoj vijećnici Grada Petrinje Udruga za razvoj lokalne zajednice „Naš život“ Petrinja u sklopu projekta „Zajedno u trećoj dobi“ potpisala je Ugovor za 27 gerontodomaćica. Predsjednica udruge za razvoj lokalne zajednice “Naš život” Petrinja Radmila Vlak izrazila je zadovoljstvo da je projekt prihvaćen: „Diploma će vam sigurno puno značiti! Ne budete li i dalje u ovom i sličnim programima, imate mogućnost s tom diplomom izaći na tržište rada. Mnoge od vas su kroz ove projekte završile tečajeve za njegovateljice i gerontodomaćice. Svaka od vas će skrbiti za šest korisnika. Ukupno je 162 korisnika obuhvaćeno, a riječ je o našim starijim i nemoćnim osobama, osobama s invaliditetom na području grada Petrinje i u ruralnim sredinama.“

Vlak na kraju nije skrivala nadu da će se projekt nastaviti i nakon isteka ovog roka i da će još dugo moći pružati pomoć svojim sugrađanima. Na projektu će biti zaposleno 30 osoba, od toga 27 žena koje će pružati pomoć u kući krajnjim korisnicima. Krajnji korisnici su osobe starije životne dobi koji žive sami.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, ispostava Sisak, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja, čiji je gradonačelnik Darinko Dumbović zahvalio na obvezi i odgovornosti prema poslu koju će gerontodomaćice pružiti korisnicima: „Danas svi želimo i iščekujemo pomoć. Radite jedan human posao da biste bili humani, osigurali si egzistenciju i pomogli drugim ljudima. Pomoći drugim ljudima je blagoslov i dobar posao. To je posao koji se mora vidjeti kroz određenu plemenitost i rad koji će vas u budućnosti činiti vrijednim ljudima, da možete prije svega kao žene pokazati da spadate u radno sposobno stanovništvo, da još uvijek imate snage i volje raditi, da niste u svojoj obitelji samo stup, već da privređujete i svaki mjesec donesete u svoj dom zarađeni novac i bile sigurne sa svojim obiteljima za egzistenciju.“

Neka vam vaš posao bude uvijek obveza i neka vas vode želja i inspiracija, a Grad će uvijek na vas računati, zaključio je Dumbović i zahvalio svim gerontodomaćicama.

Spomenimo na kraju i da je u sklopu projekta 10 žena iz ciljne skupine educirano za pomoćnu kuharicu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime