PETRINJA Svečani prijam nagrađenih učiteljica

Gradonačelnica Magdalena Komes istaknula je kako je Petrinji poticanje izvrsnosti djece jedan od glavnih prioriteta

90

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine je nagradilo najbolje i najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Među 511 nagrađenih nalaze se i tri petrinjske učiteljice: Šeherzada Šaini Talić iz Srednje škole Petrinja, Pina Žilić koja predaje u Osnovnoj školi Ludina u Velikoj Ludini i Davorka Lovrić Vlašić koja predaje u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” Gora.

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes danas je u izmještenom prostoru Gradske uprave Petrinje organizirala prijam za nagrađene petrinjske učiteljice.

“Dobila sam informaciju za naše petrinjske učitelje i profesore te sam smatrala prioritetnim da Vas primim u Gradsku upravu da date do znanja široj javnosti na koji način doprinosite odgoju i obrazovanju naše petrinjske djece. Djeca su naša budućnost te njihovo znanje i obrazovanje predstavlja najpoželjnije ulaganje.”, poručila je Komes.

Pina Žilić, kojoj je ovo već četvrta godina u kojoj je njen rad nagrađen, naglasila je kako je ova godina svima bila jako teška pa se stoga veći rezultati nisu niti očekivali. Ipak, zahvaljujući odličnim učiteljima, oni su se ipak ostvarili.

“Radim u jednoj maloj seoskoj školi gdje nam uvjeti nakon potresa ne dozvoljavaju rad pa smo sada smješteni u Češkom selu. Trudimo se svim silama da nas to ne sprječava u radu i ovime smo dokazali kako se i u lošim uvjetima može postići odličan rezultat.”, komentirala je Davorka Lovrić Vlašić.

Šeherezada Šaini Talić isticala se preko mnogobrojnih ekoloških akcija u kojima je sudjelovala, a ove se godine prvi put prijavila na ovaj natječaj. Istaknula je kako se u Srednjoj školi Petrinja oduvijek naporno radilo te se zahvalila Osnovnoj školi Mato Lovrak koja trenutno pruža prostor potresom pogođenoj srednjoj školi i Osnovnoj školi Jabukovac koja je to učinila prošle godine za maturante.

Gradonačelnica je napomenula kako je Petrinji poticanje izvrsnosti djece jedan od glavnih prioriteta pa su tim povodom osnovali i radnu skupinu na čelu s profesorom Ivanom Prskalom, zamjenikom gradonačelnice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime