Petrinjci tradicionalno upalili prvu adventsku svijeću ispred crkve sv. Lovre

375

Ususret Božiću, Kršćani koji se ravnaju prema gregorijanskome kalendaru, prve su advenstke nedjelje zapalili prvu svijeću na adventskom vijencu. Tradicionalno, prva je adventska svijeća zapaljena i u Petrinji, na jednom od najvećih adventskih vijenaca u Hrvatskoj, onom ispred crkve sv. Lovre, u središnjem gradskom parku na Strossmayerovom šetalištu. U parku ispred crkve sv. Lovre u Petrinji na prvu adventsku nedjelju, uz kratku molitvu zapaljena je prva adventska svijeća.

ap3

Na taj je način počelo vrijeme Došašća, duhove priprave vjernika za nadolazeći Božić. Svijeća je zapaljena nakon Svete mise u župnoj crkvi svetog Lovre, uz  molitvu župnika Josipa Samaržije i trajnog đakona Vjekoslava Uvalića koji je rekao kako je svjetlo svijeće znak naših molitva i želje za Bogom.

VEZANE VIJESTI
Čestitka gradonačelnika Darinka Dumbovića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

ap2

Među brojnim vjernicima, na paljenju prve adventske svijeće bio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je istaknuo kako Petrinjci „na ovaj način njeguju vjersku baštinu kojom se ponose, a koja oplemenjuje i sve vrijednosti koje imamo, ljude i njihov duh“…

TON 

„U iščekivanju Božića, neka nas ova mala svjetlost vodi velikoj radosti“, zaključio je gradonačelnik Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here