Petrinja – novo Covid 19 žarište u SMŽ

255
Današnje brojke Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije nisu optimistične, broje čak 191 novozaraženu osobu u posljednja 24 sata.
Neslavni rekord u broj zaraženih u županiji danas nosi Petrinja, čiji se gradonačelnik Darinko Dumbović osvrnuo na nepovoljnu epidemiološku situaciju.
– Epidemiološki podaci govore da je broj novozaraženih koronavirusom u Petrinji danas četrdeset i šest, od ukupno sto devedest i jedan u Sisačko – moslavačkoj županiji. Brojevi su to koji nas ozbiljno upozoravaju da je virus jako proširen, a mogućnost zaraze vrlo velika. Odluka da se sjednica Gradskog vijeća  prije nekoliko dana održi putem video konferencije, a ne u vijećnici pokazala  se ispravnom bez obzira na protivljenje vijećnika HDZ-a. Bilo bi katastrofalno da smo kao političari i oni koji donose važne odluke za grad svojim primjerom pokazali da se ne pridržavamo mjera Nacionalnog stožera. Na snazi su nove epidemiološke mjere koje pozdravljam . Pozivam gradske vijećnike i sve naše građane da ih se pridržavamo i pokažemo da smo odgovorni . Tako ćemo sačuvati svoje  zdravlje , ali i zdravlje svih oko nas – poručio je gradonačelnik Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here