Po zagrebačkim kvartovima počinio 43 razbojništva

Prijetio je plastičnim pištoljem i počinio štetu od 24.886 eura

228
Foto/Ilustracija: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 43 kaznenih djela „Razbojništvo“.

U petak, 21. srpnja oko 11. sati u Rapskoj ulici, u tom trenutku za policiju nepoznati počinitelj počinio je  razbojništvo u ljekarni te otuđio novac. Policijski službenici, obilazili su zonu mjesta događaja, uočili muškarca koji je kod njih izazvao sumnju, te s obzirom da se udaljavao s mjesta gdje je počinjeno kazneno djelo, sustigli su ga i uhitili. Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili kako se osumnjičeni dovodi u vezu s drugim brojnim kaznenim djelima „Razbojništvo“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi od svibnja 2021. godine pa sve do 21. srpnja 2023. godine počinio ukupno 43 razbojništava, od čega su tri ostala u pokušaju, na području grada Zagreba odnosno po zagrebačkim kvartovima.

Osumnjičeni u ostvarenju svoga naumu nije birao objekte napada, pa je tako ulazio u trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom. Po ulasku u prostor, pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.

Kroz daljnje kriminalističko istraživanje utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju, što u samom trenutku zaposlenici nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz PU zagrebačke navode linkove na vijesti kojima su izvjestili javnost o počinjenim kaznenim djelima:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime