Počinili čak 32 kaznena djela kako bi krali novac i mobitele

U većini slučajeva pravili su se da se ne snalaze po gradu kako bi im okupirali pažnju te ih istovremeno pljačkali

149

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, dvije ženske osobe starosti 20 i 19 godina te nad jednom maloljetnom osobom zbog sumnje u počinjenje 32 kaznena djela.

Naime, sumnja se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. godine te tijekom veljače i ožujka 2021. godine, u različitim kombinacijama, na području Novog Zagreba prilazili oštećenim osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi, gdje bi svojim tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi jedna od osumnjičenih osoba mogla otuđiti novčanike, mobitele i ostalo.

Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su u 23 navrata uspjeli otuđiti novčanike ili mobitele, dok su dva puta bili primijećeni od strane građana ili oštećenih osoba, a što ih je navelo da od krađe odustanu dok su tijekom jednog djela čak i prerezali remenje torbice kako bi ju otuđili. Nakon što bi oštećenim osobama uzele novčanike obično bi iz njih zadržali novac, a novčanike odbacili dok su u sedam navrata nakon otuđenja novčanika, na bankomatima podizali novac, a u čemu nisu svaki put uspijevali.

Tijekom počinjenja djela osumnjičene osobe su od oštećenih, kako bi skrenuli njihovu pozornost, tražili upute kako doći do određenog mjesta ili bi na drugi okupirali njihovu pažnju kako bi dovršili svoje naume u činjenju kaznenih djela.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 35.320 kuna, obavijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno je izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here