Poduzetnici Zagrebačke županije na sajmu u Križevcima

510

Zagrebačka županija partner je 22. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-Križevačke županije koji se održava od 8. do 10. studenog 2019. godine u sportskoj dvorani dvorane OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima. Sajam je okupio 240 izlagača, među kojima su i poduzetnici i obrtnici s područja Zagrebačke županije.

Današnjoj svečanosti otvorenja prisustvovao je župan Stjepan Kožić koji je poručio kako Zagrebačku i Koprivničko-Križevačku županiju veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo.

Da je to tako potvrđuje sporazum o namjeri provedbe projekta „Očuvanje i revitalizacije tradicionalnih voćnih vrsta i sorti“ koji su danas potpisali župani Koren i Kožić. Cilj ovog projekta je stvaranje baze podataka o tradicionalnim voćnim vestama i sortama, njihovo revitalizacija i promocija.

„Zagrebačka i Koprivničko-križevačka županija imaju mnogo toga zajedničkog. Snažnu fokusiranost na stvaranje uvjeta za jačanje gospodarstva, rezultate u povlačenju europskih sredstava i okrenutost prema mladima i ulaganje u školstvo“ – poručio je Kožić pohvalivši organizatore što su kao glavnu tema sajma odabrali strukovno obrazovanje. Spomenu je i kako je Zagrebačka županija prijavila 100 milijuna kuna vrijedan projekt „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0“ za sufinanciranje iz EU fondova.

Dobrodošlicu gostima, partnerima i izlagačima poželio je župan Darko Koren koji se osvrnuo na čitav niz pozitivnih ekonomskih pokazatelja koje ostvaraju poduzetnici Koprivničko-Križevačke županije.

Sajam je otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je zajedno s predsjednikom Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeranom Vrbancom 83-ojici poduzetnika uručio Ugovore za Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta – PoC8 ukupne vrijednosti 32,6 milijuna kuna.

Više o programu 22. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-Križevačke županije pogledajte ovdje.

Foto/izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime