Pokrenuta akcija za spas doma deseteročlane obitelji iz Donje Lomnice

Uključite se u humanitarnu akciju i pomozite deseteročlanoj obitelji iz Donje Lomnice da sačuvaju svoj jedini dom!

437

Nakon što joj je prije tri godine preminuo suprug, gospođi Rosi Ivanković iz Donje Lomnice, Velika Gorica, ostala je obiteljska kuća koju je njezin suprug sam izgradio za njihovu deseteročlanu obitelj. “Ostali su, međutim, i dugovi…”, započinju tešku priču obitelji Ivanković iz Udruge sv. Vinka Paulskog koja je pokrenula humanitarnu akciju.

Umirovljenoj Rosi i njenim kćerima Antoniji i Marini ostao je kredit Erste banke na iznos od 75.218,42 kn. Nakon smrti supruga, Erste banka pokrenula je ovršni postupak, u kojem je banka kao ovrhovoditelj ishodila zabilježbu ovrhe prodajom nekretnine – obiteljske kuće koja je jedini dom gospođe Rose i njene obitelji.

VEZANE VIJESTI
Počelo izdavanje dozvole za asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici, građani ogorčeni

Zbog svoje dobi i lošijeg zdravstvenog stanja, gospođa Rosa nije radno sposobna, a s iznosom svoje skromne mirovine potpomaže svoje dvije kćeri Antoniju i Marinu koje su obje teško invalidne osobe od djetinjstva zbog bolesti (100%- tjelesno oštećenje prema odjeljku IIB, točki 7 Liste tjelesnih oštećenja iz članka 2. Zakona o listi tjelesnih oštećenja) te njihovu djecu.

One same nisu u mogućnosti isplatiti dugovanje banci.

Erste banka je pristala zaključiti nagodbu za potraživanje u iznosu od 55.000,00 kn. Namirenjem ovrhovoditelja u navedenom iznosu, ovrha bi se obustavila te bi deseteročlana obitelj uspjela sačuvati svoj jedini dom.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Teška prometna nesreća

Kako bi pomogli Rosi i njenoj obitelji skupiti iznos od 55.000,00 kn. Udruga sv. Vinka Paulskog u RH  je pokrenula humanitarnu akciju pod motom „Moj dom“.

Akcija traje tri mjeseca, sredstva se mogu uplatiti na računu za humanitarnu akciju
IBAN: HR6524020061500074079 otvorenom kod Erste& Steiermärkische Bank d.d.

Izvor: ssvp.hr/humanitarna-akcija-moj-dom/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here