Policija ih zaustavila u pokušaju da opljačkaju 99-godišnju staricu

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

197
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom i 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ na štetu 99-godišnjakinje, obavijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Sumnja se da su se 1. srpnja 2021. godine oko 12.30 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoje, osobnim automobilom marke Porsche Cayene zajedno dovezli u Ulicu Matka Laginje u Zagrebu, do stambene zgrade u kojoj stanuje oštećena 99-godišnjakinja. Osumnjičena 50-godišnjakinja, sumnja se, potom je pozvonila na vrata stana oštećene i lažno joj se predstavila kao zdravstvena djelatnica. Nakon što ju je oštećena pustila u svoj stan, iskoristila je njenu stariju životnu dob i zdravstveno stanje te iz jedne od polica u kuhinji otuđila zlatni sat nakon čega se udaljila iz stana. Po izlasku iz zgrade, sukladno prethodnom dogovoru, uputila se do osobnog automobila Porsche Cayene parkiranog u blizini stambene zgrade oštećene u kojem ju je čekao osumnjičeni 44-godišnjak nakon čega su se vozilom zajedno udaljili u smjeru istoka. Dolaskom do Avenije Dubrava, 44-godišnjak je parkirao vozilo, izašao iz njega i krenuo u obližnju zlatarnicu s namjerom da proda otuđeni sat. U tome su ga spriječili policijski službenici koji su posumnjali u zakonitost njegove namjere te su ga uhitili, kao i 50-godišnjakinju koja je ga je čekala u parkiranom vozilu.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 7.000 kuna, što je u potpunosti obeštećeno, naveli su iz policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here