Policija objavila snimku dvojice muškaraca koje dovodi u vezu s poljudskom svastikom

461

Splitska policija je na internetskim stranicama i MUP-ovom youtube kanalu objavila videozapis na kome se vide dvije nepoznate osobe koje dovodi u vezu sa simbolom svastike na stadionu “Poljud” u Splitu.

Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja 2015., kada je na travnjaku nogometnog stadiona “Poljud” za vrijeme utakmice Hrvatska-Italija uočen simbol svastike, policija je na snimci od 8. na 9. lipnja zapazila dvije osobe koje preskaču ogradu te moli građane da pomogne u otkrivanju njihova identiteta.

Jedan od muškaraca odjeven je u kratke hlače i majicu s kapuljačom dugih rukava svijetle boje, dok je drugi u dugim hlačama i tamnoj majici s kapuljačom. Obojica su kapuljačama djelomično maskirala lice, a na snimci se vidi i kako sa sobom preko ograde unose ruksak.

Pretpostavlja se da je kukasti križ nastao izlijevanjem herbicida koji je uništio dio travnjaka.

Kukasti križ danas je uklonjen, a već u četvrtak bi na trebala stići nova trava koja će pokriti nastalu rupu, doznaje se u Hajduku.

Posao sanacije travnjaka dobila je tvrtka “Jadro”, čiji su djelatnici u srijedu obavili sve radnje na stadionu, a u četvrtak će postaviti dio trave na tom desetmetarskom komadu travnjaka.

Incident s fašističkim simbolom obišao je svjetske medije, a Hrvatski nogometni savez zbog toga strapi od ozbiljne kazne.

U traženju krivaca policija je pregledala 88 postavljenih kamera na i oko stadiona.

 

Izvor: Hina

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime