Ponovno se aktivirao požar u trogirskom zaleđu

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovjed za angažiranjem dodatnih vatrogasnih snaga

140
Foto: MORH

U popodnevnim satima došlo je do ponovne aktivacije požara, uslijed jakog vjetra. Glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovjed za angažiranjem izvanredne dislokacije iz nekoliko županija.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

15:30
U popodnevnim satima došlo je do aktivacije požarišta na području Segeta Gornjeg i Planoga. Sve snage na terenu su upućene kako bi zaustavile širenje požara. Iz zraka djeluju 2 Canadaira i 2 Air Tractora, a zbog gašenja požara zatvorena je cesta Plano-Prgomet.
“Uslijed jakog vjetra požar se ponovno rasplamsao na jugoistočnoj strani. Raslinje je jako suho i u kratkom vremenu došlo je do širenja požara, ali srećom objekti nisu ugroženi. Trenutno je angažirano 112 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

16:00
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovjed za angažiranjem dodatnih vatrogasnih snaga kao pomoć u gašenju požara kod Segeta Gornjeg i Planog. Aktivirane su Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik, JVP Šibenik te JVP Benkovac i Zadar kao i vatrogasne organizacije s područja Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime