Postrožene kontrole na granicama s BiH i Srbijom, kolone na ulazu u Hrvatsku

446
Foto: Ilustracija

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović rekao je u petak da je policija već nakon prvih novih slučajeva zaraze vezanima za susjedne zemlje počela provoditi intenzivnije kontrole prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Božinović je rekao za Jutarnji list da su intenzivnije kontrole počeli provoditi u četvrtak nakon što su se pojavili novi slučajevi zaraze koje su vezane za te zemlje.

“Svatko tko želi ući u Hrvatsku mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumentaciju koja to potkrepljuje, poput gospodarskog interesa za našu zemlju”, rekao je Božinović.

Naglasio je da Hrvatska prema Srbiji i BiH nikad nije u potpunosti otvorila granice kao što je to učinjeno prema deset europskih zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju.

Jutarnji list navodi da su putnici iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji su tijekom posljednja dva dana pokušali ući u Hrvatsku, a da nisu imali valjani razlog potkrijepljen dokumentacijom, vraćeni s granice u svoju zemlju.

Rezultat je to postroženja mjera na graničnim prijelazima s tim zemljama, s kojima je povezana većina novooboljelih u Hrvatskoj u posljednjih tjedan dana.

Ministar Božinović smatra da situacija u Hrvatskoj neće eskalirati jer su epidemiolozi “ušli u trag većini oboljelih”, odnosno načinu i porijeklu zaraze.

Promet je pojačan na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i BiH na ulasku u Hrvatsku.

Kako javlja HAK-ova aplikacija, na graničnim prijelazima Bregana, Rupa, Požane i Goričan čeka se do 30 minuta, a na graničnim prijelazima Macelj, Plovanija, Kaštel i Slavonski Brod čeka se do sat vremena. Na graničnom prijelazu Pasjak čeka se do sat i pol.

Izvor: Hina/Portal Radio Banovine

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime